Štromar tuži Kostanjevca, on odgovara da mu nisu jasne županove tvrdnje

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar podnio je tužbu za klevetu protiv načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca.

Štromar tvrdi da je Kostanjevac iznosio neistine i laži te ih plasirao putem službene stranice Općine Vinica, kao i putem pojedinih medija.

– Ne znam koji su motivi načelnika Kostanjevca, ali činjenica je da u kontinuitetu iznosi klevete i laži na moj račun. Želim naglasiti da ovdje nije samo riječ o meni, nego o svim mještanima Varaždinske županije, a posebice mještanima Vinice, koje načelnik Kostanjevac na sve načine pokušava obmanuti. Svjestan sam da je predizborno vrijeme, ali klevete i laži mogu ozbiljno naštetiti cijeloj Varaždinskoj županiji – kaže Štromar.

Naime, prije nekoliko dana, točnije 11. ožujka, Kostanjevac je izjavio kako je ‘župan želio blokirati odluku Ministarstva unutarnjih poslova o odobrenim sredstvima za proširenje ceste i postavljanje nogostupa kroz Gornje Ladanje te je tako još jednom pokazao koliko mu je stalo do općine u kojoj i sam živi’.

– Ta izjava nema nikakve veze s istinom – ističe župan u priopćenju i kaže da niti ima bilo kakve ovlasti ‘blokirati’ spomenuti projekt, kao i da mu to nije u interesu.

– Meni su na prvom mjestu građani i ne bih ni pomislio blokirati bilo koji projekt, a posebice ne onaj koji na bilo koji način doprinosi razvoju Varaždinske županije ili pojedine općine – rekao je Štromar.

Kostanjevac je također 27. siječnja na službenim internet stranicama Općine Vinica, u tekstu pod naslovom ‘Priopćenje načelnika’, a koji su ujedno prenijeli i pojedini mediji, također iznio klevete, stoji dalje u županovom priopćenju.

– Podmeće gradonačelniku Habušu i svojem najbližem suradniku, gdje se kao alat, zamislite, koristi maloljetni učenik – stoji u izjavi Kostanjevca. Riječ je o aluziji na ‘slučaj Kišić’ povezan s maloljetnikom iz Ludbrega.

– Ovdje je riječ o opasnim izjavama gdje se načelnik Kostanjevac služi očito izmišljenom konstrukcijom nekog scenarija ne bi li me pokušao diskreditirati. Kažem da je riječ o opasnim izjavama, pošto je načelnik u svojoj namjeri da me okleveće umiješao i maloljetnika – rekao je Štromar.

Slijedom svega toga župan Predrag Štromar bio je podnio privatnu tužbu protiv Marijana Kostanjevca kako bi zaštitio dignitet cijele Varaždinske županije.

– Uvijek treba najprije razmisliti, poglavito mi koji obnašamo javne funkcije, jer izrečena riječ ima težinu. Osim toga, izrečena riječ često može nanijeti štetu, u ovom slučaju ugledu Varaždinske županije, ali i Općine Vinica – ističe Predrag Štromar.

Podsjeća župan da je prije tri godine Marijan Kostanjevac bio primoran ispričati se javno županu Predragu Štromaru zbog također neistinitih navoda i laži koje je izrekao na račun župana, a u vezi Motela Opeka u Marčanu.

Povodom ovih optužbi kontaktirali smo načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca koji je kratko kazao:

– Mogu samo još jednom ponoviti da mi nije jasno tko je tu lud i tko je tu normalan, nadam se da će to utvrditi nadležne institucije.

Dodao je načelnik Kostanjevac i sljedeće:

– Nisu mi jasne županove tvrdnje, kada je on sam prošli tjedan bio u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU unije te sam prosvjedovao. Mislim da je time sam sebi odgovorio na neke stvari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije