‘Aktualna vlast županiju i njezine građane dovela je na sam rub egzistencije’

Danas je u prostorijama Narodne stranke – Reformisti u Varaždinu održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali predsjednik Reformista Radimir Čačić i predsjednica Gradske organizacije Varaždin Natalija Martinčević, koji su se osvrnuli na rad Varaždinske županije.

Priopćenje Reformista prenosimo u cijelosti.

‘Varaždinska županija nekad kao vodeća županija u Republici Hrvatskoj danas na samom dnu, postala je sinonim za nesposobnost. Aktualna vlast županiju i njezine građane dovela je na sam rub egzistencije sa najnižim plaćama u Hrvatskoj.

Susjedna Međimurska županija u suradnji s gradovima i općinama u 2017. godinu ušla je s pripremljenim projektima u vrijednosti od milijarde kuna, naš župan i dožupan smišljaju kako smijeniti sposobne i još malo uhljebiti podobne.

Najjasniji primjer je Opća bolnica Varaždin. Za vrijeme kad smo se mi bavili nezakonitom smjenom ravnateljice Međimurska županija dobila je 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Početkom ožujka Međimurska županija dobila je 20 milijuna kuna od čega više od 17 milijuna europskih bespovratnih sredstava za turističke, razvojne i infrastrukturne projekte. Time se nažalost naša županija ne može pohvaliti.

S jedne strane Varaždinska županija nema pripremljenih i realiziranih projekata ali nažalost ima svakodnevnih afera i istraga.
Nedugo je pokrenuta istraga u vezi izrade projektne dokumentacije za adaptaciju sportskih terena gdje je posao za izradu dokumentacije dobila jedna od trenutno ‘najsposobnijih’ tvrtki u Županiji Euroconsolting, a ne Razvojna agencija Sjever DAN koja je u vlasništvu grada.

Stanje u Aquatehnici je posebno zabrinjavajuće, bivši direktor pravomoćno je osuđen zbog prijetnje radnicima, izvidi zbog sumnji u nepravilnosti u radu a priča se i o pripremi prodaje te tvrtke.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika zatražila je od DORH-a da istraži postupke smjene ravnateljice tvrdeći kako nije poštivan zakon u zdravstvenom sustavu. Dr. Bitar postavljen je kao član Upravnog vijeća bolnice bez da je priložio cjelokupnu dokumentaciju. Jasno je da je postavljen od strane župana samo kao figura za dovoljan broj ruku za smjenu ravnateljice.

U Dom umirovljenika na mjesto ravnateljice u rujnu 2014. postavljena je osoba koja nije imala zakonom propisanu stručnu spremu i staž. Na što je ukazalo Ministarstvo dva mjeseca nakon imenovanja, no do sada se nije po tome poduzimalo ništa. Odluka o imenovanju poništena je pravomoćnom presudom Visokog upravnog suda, a navedena ravnateljica nije maknuta s položaja nego je sada imenovana vršiteljicom dužnosti.

S obzirom na sve pobrojano, jasno je da je aktualna vlast koja se ima obraza ponovno nuditi za vođenje Županije i Grada ne znam njima upravljati. Za prosperitet i izlazak iz problema treba imati znanja za realizaciju projekata i donošenje ispravnih odluka. Svjedoci smo da takvog nečeg kod župana Štromara i dožupana Kišića nema.’

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije