HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Damir Habijan posjetio Sigurnu kuću

Danas, na Međunarodni dan žena, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Damir Habijan posjetio je Sigurnu kuću, ustanovu u kojoj su svoj dom pronašle žene koje traže svoj drugi put.

– Puno žalosnih priča, ali na kraju i optimizma u bolje sutra. Briga društva mora biti rušenje predrasuda prema svim ženama kojima su prava ugrožena – rekao je Habijan.

Istaknuo je kako je danas dan kad slavimo sve žene, djevojčice, majke i radnice koje svojim svakodnevnim doprinosom poboljšavaju naše društvo.

Nakon podjele cvijeća građankama Varaždina prilikom koje je Damir Habijan predstavljao svoj program i ciljeve za razvoj Varaždina, Habijan se sastao i s predstavnicama Sigurne kuće, utočišta za žrtve obiteljskog nasilja.

Razgovarali su o svakodnevnim problemima s kojima se korisnice i djelatnice utočišta susreću, a kao jedan od ključnih problema se nametnula pravna zaštita.

– Zakoni predviđaju i propisuju kazne za kaznena djela obiteljskog nasilja, neplaćanja alimentacije, međutim postavlja se pitanje njihove primjene i sporosti sustava da reagira na vrijeme. Velika zadaća koja zahtijeva da se svatko od nas uključi i omogući ženama koje nisu imale izbora da im pružimo bolje sutra, jer one to zaslužuju i to ne smijemo zaboraviti – izjavio je Habijan.

Damir Habijan nedavno je predstavio svoju zamjenicu na predstojećim izborima za čelno mjesto grada, doktoricu Sanju Zember.

Dr. Zember će posebnu pažnju skrenuti na zdravstvo i na ugrožene skupine društva te svojim liječničkim i aktivističkim iskustvom doprinijeti što boljoj prevenciji i skrbi Varaždinaca i Varaždinki.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije