IZVLAČENJE NOVCA Zlatan Avar: ‘Imamo novu aferu koja će potresti i SDP i HNS’

Neki od gradskih vijećnika koji u srijedu, 15. veljače, nisu podržali gradski proračun su bili i Zlatan Avar i Željko Bunić.

Obojica su ocijenili neprihvatljivim način na koji je proveden postupak odabira izvođača projektne dokumentacije za obnovu sportskih terena u Gornjem i Donjem Kućanu, Jalkovcu i Gojancu.

Riječ je o temi koju je prvi otvorio Varaždinski.hr, kada smo pisali da postoje razlike u tumačenjima između Grada Varaždina i gradske tvrtke Razvojna agencije Sjever oko toga zašto taj pasao nije dobila agencija, već privatne tvrtke.

> Umjesto Razvojne agencije Sjever posao dobili Zelena gradnja i Euro Consulting

Jučer je Bunić na Gradskome vijeću pozvao MUP i DORH, rekavši da posjeduje dodatnu inkriminirajuću dokumentaciju, nazvavši tvrtku Euro Consulting, koja je dobila posao, ‘HNS-ovom filijalom’, zbog toga što joj je vlasnik i direktor Nikola Kučiš, član HNS-a i donedavni direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije.

> NOVA AFERA Zbog ugovora s Euro Consultingom reagirat će MUP i DORH?

Mi smo pak Euro Consulting, pišući o poslovima te tvrtke s Općom bolnicom Varaždin, nazvali ‘malom AZRA-om’.

> ‘MALA AZRA’ Bolnica lani s Euro Consultingom ugovorila poslove od 500.000 kuna

Kao svoje razloge za neprihvaćanje proračuna Zlatan Avar naveo je upravo sporne momente vezane uz navedene ugovore.

– Ono što ja zamjeram i zbog čega nisam podržao proračun je izvlačenje novaca iz proračuna. Ja sam danas naveo opet jednu novu aferu koja će potresti i SDP i HNS i cijelu tu garnituru koja pet godina ima isti financijski obrazac i koji taj obrazac provodi kroz proračun Grada Varaždina. Stoga ne mogu podržati nešto kada se iz godine u godinu vidi da se stvari prenapuhuju, da su razni troškovnici pet do deset puta povećani i da netko tko je jučer radio u javnom sektoru, u agenciji, danas ima privatnu firmu i dobiva sve poslove, od Županije, Grada, Bolnice… Došli smo opet do političke korupcije i to kod mene ne prolazi. Gotovo je. Dosta – rezolutan je bio Zlatan Avar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije