Čačić bio najavljen kao sudionik tribine o Trifunoviću, evo zašto nije došao

Predsjednik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić bio je najavljen kao sudionik tribine pod nazivom ‘Slučaj generalna JNA Vladimira Trifunovića’, održanoj u utorak, 14. veljače, u večernjim satima u Varaždinu.

Tribina je protekla u burnoj atmosferi, ali granica koja vodi prema incidentu, čega su se neki pribojavali, nije pređena.

> ŽUČLJIVA RASPRAVA Vladimir Trifunović – gospodin general ili ratni zločinac?

No koji je bio razlog Čačićeva nedolaska? Prema onome što smo uspjeli doznati od organizatora razlog je bio – odlazak na skijanje.

Čačić je očigledno bio zaboravio da ima unaprijed planirano skijanje i da stoga neće moći sudjelovati na tribini za koju je potvrdio svoj dolazak.

Podsjetimo, već sama najava održavanja tribine izazvala je brojne komentare neodobravanja među braniteljima, a javno su reagirali i članovi nekadašnjeg Kriznog stožera za obranu Varaždina, na čelu s predsjednikom Čedomilom Cesarcem.

Cesarec je tom prilikom Čačića okarakterizirao kao provokatora te rekao da on nikad nije bio član Kriznog stožera, iako mu se bio pridružio te sudjelovao u pregovorima s Trifunovićem i prilikom odlaska JNA iz Varaždina krajem rujna 1991. godine.

> Čedomil Cesarec: ‘Varaždinski skup o Trifunoviću perfidna je provokacija!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije