Habijan: ‘Bitar je za člana Upravnog vijeća imenovan protivno Statutu’

Damira Habijana (HDZ), nakon što je ukazao na niz proturječnosti, čak i protuzakonitost odluke kojom je smijenjena Sanja Zember, smijenili su kao člana Upravnog vijeća. Zouheir Bitar postavljen je za novog člana 17. siječnja, ali Habijan se medijima obratio priopćenjem u kojem navodi kako je član imenovan protivno odredbama Statuta varaždinske Opće bolnice.

> Damir Habijan: Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice je protuzakonita!

> Štromar maknuo Habijana iz Upravnog vijeća Bolnice, on komentirao protupitanjem

– Člankom 11. Statuta Opće bolnice Varaždin propisano je kako je kandidat za člana Upravnog vijeća dužan priložiti, između ostalog, Uvjerenje Hrvatske liječničke komore da protiv kandidata nije pokrenut disciplinski postupak i da nije donesena konačna odluka disciplinskih tijela komore. Međutim, Hrvatska liječnička komora potvrdila je kako do 31. siječnja nije zaprimila zahtjev gospodina Bitara za izdavanje predmetnog Uvjerenja. Drugim riječima, župan Štromar imenovao je navedenog člana, bez da je prethodno član priložio cjelokupnu dokumentaciju, slijedom čega je navedeni član imenovan protivno odredbama Statuta Opće bolnice Varaždin – naveo je Habijan.

– Podsjećam da je navedeni član bio prisutan na sjednici Upravnog vijeća prilikom glasovanja o razrješenju ravnateljice dr. Sanje Zember, da je glasovao za imenovanje v.d. ravnatelja dr. Kudelića, te da je isti član glasovao za imenovanje zamjenice ravnatelja gospođe Begić – dodaje Habijan.

Obzirom da navedeni član nije ispunio uvjete propisane Statutom Opće bolnice Varaždin koji su određeni za imenovanje člana Upravnog vijeća, ističe Habijan, navedeni član nije niti mogao biti imenovan za člana Upravnog vijeća, te nije mogao odlučivati o razrješenju ravnateljice, imenovanju v.d. ravnatelja niti zamjenice ravnatelja.

– Naglašavam da je glas gospodina Bitara bio odlučujući glas za navedene odluke. Člankom 77.b Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi propisano je kako ‘nadzor zakonitosti pojedinačnih neupravnih akata, koje u samoupravnom djelokrugu donese izvršno tijelo, obavljaju nadležna središnja tijela državne uprave, osobito u slučaju ako je u postupku donošenja akta povrijeđen Statut – zaključuje Habijan.

> ‘Bitar je imenovan sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, a ne Statutu’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije