‘Ovaj slučaj neće naštetiti ni Kišiću ni meni, više me brine ugled naše škole’

– Mislim da ovaj slučaj neće naštetiti ni SDP-u kao stranci, neće naštetiti ni Alenu Kišiću u njegovoj kandidaturi za gradonačelnika, pa ni nama u Ludbregu. Ja sam više zabrinut zbog Srednje škole Ludbreg, u čijem sam osnivanju i sam sudjelovao, i čiji je ugled ovom situacijom narušen.

Rekao nam je to SDP-ov gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić kada smo ga upitali kako procjenjuje bi li ‘slučaj Kišić’ mogao utjecati na stranku u cjelini, ali i na pozicije ludbreškog SDP-a, kojem je na čelu.

Ne samo da Bilić ne vjeruje da bi stranci na bilo kojoj razini ‘slučaj Kišić’ mogao naštetiti, već je odbacio i određene teorije i nagađanja koje su se ovih dana pojavile u javnosti, a vezane su uz pozadinu cijele ove afere.

Tako se sada spominje i mogućnost, o čemu u posljednjem broju pišu Varaždinske vijesti, da određena frakcija iz samog vrha stranke na nacionalnoj razini nastoji da SDP na predstojećim izborima prođe – što lošije. Zašto? Zato jer bi to bio dovoljno dobar razlog za traženje od predsjednika stranke Davora Bernardića da odstupi.

Pritom, prema teoriji, ‘zavjerenici’ iz vrha stranke u raznim su lokalnim sredinama odlučili poduprijeti one frakcije koje su suprotstavljene najistaknutijim kandidatima na predstojećim izborima.

– To su bedastoće za koje ne znam odakle dolaze. Ja čak ni ne znam, ovo prvi puta čujem, da bi postojale takve podijeljenosti u vrhu stranke. Na unutarstranačkim izborima i Kišić i ja u prvome krugu podržali smo Orsata Miljenića, u drugome krugu podržali smo Davora Bernardića. Cijela ova teorija mi izgleda kao da su je izmislili dokoličari koji nemaju pametnija posla nego baviti se takvim stvarima – komentirao je Dubravko Bilić.

> SVE O SLUČAJU KIŠIĆ I jedan novi moment: ‘Telefonskog poziva nikad nije ni bilo’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije