Zajednica žena HDZ-a: ‘Pozivamo Ivanu Pomahač da se oglasi o slučaju Kišić’

I Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ Varaždinske županije oglasila se u povodu ‘slučaja Zember’ i ‘slučaja Kišić’-

– Zgrožene smo činjenicom kako je sposobna i stručna žena, a očito s više hrabrosti od dosadašnjih ravnatelja, odgovorila lokalnim moćnicima na njihovom kadroviranju. Zbog toga je morala otići iako je imala podršku Stručnog i Radničkog vijeća te većine zaposlenika Opće bolnice. Ovakva smjena nije zabilježena ni izvršena u nijednoj županiji. Ravnateljica je znala da zdravstveni sustav ne može i ne smije biti kadroviranje i političko nadmudrivanje, kojeg u našoj županiji ne nedostaje. Također, zasigurno je zasmetala svima koji se nisu mogli nositi s time što je žena, što ne pripada ni jednoj političkoj opciji, što je mislila svojom glavom i na taj način se pokušala oduprijeti i suprotstaviti lokalnim političarima kojima je uvrijedila njihov vlastiti ego – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica Nadica Dreven Budinski.

> POLITIKA PRESUDILA Sanja Zember smijenjena! V.d. ravnatelja je Nenad Kudelić

Osvrće se Zajednica žena HDZ-a i na repove koji su ostali u ‘slučaju Kišić’, konkretnije na ulogu razrednice maloljetnog Filipa B., koji je pokrenuo tu cijelu ‘aferu’. Pomahač se još uvijek nije izjasnila oko zapisnika o razgovoru s učenikom u kojem se Alenu Kišiću stavlja na teret da je manipulirao učenikom. U međuvremenu se ustvrdilo da taj zapisnik nije službeni dio dosjea učenika, ali i da nije falsifikat.

– Što se tiče Ivane Pomahač, čudi nas da njezin stranački i politički kolega, dožupan Alen Kišić jedini komentira i saziva presice, a da kolegici Pomahač nije dao ni priliku da o tom famoznom povuci-potegni slučaju konačno i ona iznese svoju verziju istine. S obzirom kako su se izjave mijenjale iz dana u dan, mi kao Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’ Hrvatske demokratske zajednice pozivamo kolegicu Pomahač da se oglasi. Kao žitelji Županije, grada Ludbrega i Srednje škole Ludbreg konačno želimo saznati pravu istinu, zbog čega je smijenjena iz školskog odbora i dužnosti razrednika – podsjeća predsjednica Zajednica žena HDZ-a.

Na kraju Budinski zaključuje:

– S obzirom da je osnivač i Bolnice i Škole Varaždinska županija, i da se ništa ne događa bez znanja župana Predraga Štromara, mi, kao Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’, pitamo se je li župan tako revan, brz i hrabar samo kad se treba suprotstaviti ženama.

> SVE O SLUČAJU KIŠIĆ I jedan novi moment: ‘Telefonskog poziva nikad nije ni bilo’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije