BOLNICA Upravno vijeće o dopisu ministra: ‘Reagirali smo unutar zakonskog roka’

Upravno vijeće varaždinske bolnice, na čelu sa Zoranom Šantekom, na današnjoj je sjednici donijelo odluku o razrješenju ravnateljice Zember, a za vršitelja dužnosti ravnatelja imenovalo Nenada Kudelića.

> POLITIKA PRESUDILA Sanja Zember smijenjena! V.d. ravnatelja je Nenad Kudelić

> Zember: ‘Uplitanje politike u rad bolnice nije dobro, tražiti ću pravnu zaštitu’

– Odluka o razrješenju napisana je na 25 strana i teško je izvaditi određene segmente. Vjerujem da je odluka dobro obrazložena i da su zakonske procedure zadovoljene. Iako se ravnateljica očitovala o točkama po kojima smo pokrenuli smjenu, oni nisu prihvaćeni – kazao je nakon sjednice Šantek.

Dopis resornog ministra Kujundžića, koji je jučer stigao na adresu OB Varaždin, Šantek je komentirao ovako:

– Dopis ministra sam dobio, tamo su citirani zakonski propisi koji se odnose na mogućnosti glede razrješenja ravnateljice, a uvjereni smo kako rok od 30 dana, koji se spominje u zakonu, nije propušten.

> Kujundžić: ‘U ovom slučaju samo ministar zdravstva može smijeniti ravnateljicu’

Na novinarsko pitanje, u kojem je rečeno kako su članovi Vijeća bili ranije upoznati s time što se sada ravnateljici ‘stavlja na teret’, a nisu reagirali unutar zakonskog roka od 30 dana, Šantek je odgovorio:

– Nisam spomenuo kako sam ranije znao za ravnateljičine propuste, to su riječi gospodina Habijana. Upravno vijeće je navedene stvari utvrdilo tek na sjednici 30. prosinca 2016. godine.

Novim vršiteljem dužnosti, uz jednoglasnu potporu članova Vijeća, imenovan je doktor Nenad Kudelić.

– Smatram kako je dr. Kudelić dobro upoznat sa stanjem u bolnici, bio je zamjenik sanacijskog upravitelja u prethodnom mandatu i vjerujem da će do raspisivanja natječaja za odabir novog ravnatelja dobor voditi ovu ustanovu – kazao je Šantek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije