HDZ: ‘Smjena Vlašića i Boraka preduvjet je da pristupimo razgovoru o proračunu’

Damir Habijan, predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a, na konferenciji za medije osvrnuo se na HNS-ovo priopćenje u kojem ga prozivaju za to da ‘do sada nije iznio ni jedan konstruktivan prijedlog vezan uz gradski proračun, a on sam je inicirao suradnju’.

> HNS: ‘Habijan do sad nije iznio konkretne prijedloge, bitna mu je promocija’

– Doista sam na konferenciji za medije održanoj prije dva tjedna istaknuo kako sam spreman sjesti s gradonačelnikom Habušem, kako bismo razgovarali o projektima i proračunu. U pitanju nisu pregovaranja ni ikakva trgovina, kako su neki interpretirali – kazao je Habijan i dodao kako dopis HNS-a neće komentirati.

– Politikom se ne bavim kao profesionalni političar jer imam svoj posao, tako da gradonačelniku ne mogu biti na dispoziciji kad se sjeti. Istina je da sam bio pozvan na sastanak, ali se gospodin Habuš i ja nismo uspjeli usuglasiti oko termina. Iskoristiti ću priliku, kao službeni kandidat za gradonačelnika, i probati dogovoriti taj sastanak u sklopu kojeg ću se infomirati i o svemu vezanom uz proračun – rekao je gradski čelnik HDZ-a.

Habijan je istaknuo kako taj potez HNS-a nije bio korektan te prvo nije želio izlaziti u javnost s projektima i uvjetima koje bi predložio Habušu, no, tijekom konferencije je promijeno mišljenje.

– Mišljenja sam da bi bilo dobro kad bi i ostali kandidati za gradonačelnika Varaždina prisustvovali sastanku na kojem bi se svi upoznali sa stanjem proračuna. Naime, kad govorimo o proračunu nisu u pitanju samo brojke. Ono od čega nećemo odstupiti, i uvjet su da HDZ o bilo čemu razgovara s gradskom vlasti, jest smjena direktora trgovačkog društva Varkom, gospodina Vlašića i direktora Tehnološkog parka, gospodina Boraka s obzirom da su to društva koja generiraju gubitke.

Osim uvjeta, Habijan je istaknuo i konkretne projekte.

– Ako smo grad kulture bilo bi normalno da imamo formiran Odjel za kulturu, ako pak govorimo o izgradnji vrtića, to neće biti izvedeno tako lako, s obzirom da nemamo izgrađenu mrežu vrtića s pozitivnim propisima. Broj djece, koji pohađa sadašnju ustanovu gradski vrtići, je prevelik da bi se otvarali novi, a na to sam upozoravao i prošle godine. Uz to, potrebna je nova sistematizacija radnih mjesta, sufinanciranje udruga nije napravljeno transparentno i bez jasnih kriterija – ovo su samo neki od parametara koje je Habijan istaknuo kao nužne da bi HDZ pristupio podržavanju proračuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije