Kujundžić: ‘U ovom slučaju samo ministar zdravstva može smijeniti ravnateljicu’

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin želi smijeniti ravnateljicu Sanju Zember, postupak je pokrenut, a od ravnateljice se tražilo očitovanje.

Nedugo zatim donedavni član Upravnog vijeća, Damir Habijan, iz redova HDZ-a, iznio je kako Upravno vijeće može pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja prije isteka mandata u roku od 30 dana od saznanja za određene prijestupe. No ako to ne učine unutar 30 dana, tek ministar zdravstva ima ovlasti da ravnatelja razriješi ovlasti prije isteka mandata.

Podsjetimo, Habijan je tada izjavio:

– Upravno vijeće, pa tako i ja, znalo je za razloge koji se ravnateljici ‘stavljaju na teret’ prije navedenog roka. Konkretno za sklapanje ugovora s specijalizantima i specijalistima još u kolovozu 2016., za privremeno zatvaranje infektološke ambulante u lipnju 2016., za intervju u lipnju 2016., za statut u lipnju 2016 – istaknuo je Habijan.

> Damir Habijan: Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice je protuzakonita!

Ravnateljica Zember poslala je dopis resornom ministarstvu, na čelu s ministrom Milanom Kujundžićem, iz kojeg je vidljivo kako je Habijan u pravu, točnije, kako u trenutnoj situaciji ravnateljicu Zember može smijeniti on sam.

‘Člankom 62. Zakona o zdravstvenoj zaštiti propisani su uvjeti za razrješenje ravnatelja i prije isteka vremena na koje je imenovan. Upravno vijeće može razriješiti ravnatelja i prije isteka mandata iz razloga propisanih stavkom 2. iz toga članka Zakona u roku od 30 dana od dana saznanja za neki od razloga za razrješenje. Ako u tom roku Upravno vijeće ne razriješi ravnatelja, tada rješenje o razrješenju donosi ministar zdravstva’, stoji u dopisu ministra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije