‘Dr. Zember, jeste li podnijeli prijavu zbog pritisaka moćnika?’

Aktualna tema posljednjih tjedana tiče se situacije u varaždinskoj Općoj bolnici, točnije, smjene njezine ravnateljice Sanje Zember. Nakon što je održana sjednica Upravnog vijeća na kojoj se tražilo ravnateljičino očitovanje, ona je iznijela kako su ‘moćnici’ od nje tražili zapošljavanje određenih osoba, što je odbila.

Potom je župan Predrag Štromar kazao kako je ravnateljici poslao dopis u kojem joj sugerira neka slučaj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.

> ‘Jesu li političari tražili da zaposlite određene osobe, a Vi to odbili?’ ‘Da.’

> Štromar o Facebook podršci: ‘Nemam nikakve veze sa spomenutom grupom’

Ravnateljici Zember poslali smo upit u kojem smo postavili pitanje da li je primila županov dopis te je li slučaj prijavila Općinskom državnom odvjetništvu, na što je ona odgovorila:

– Na pitanje koje mi postavljate mogu samo potvrdno ponoviti izjavu koju sam dala za javnost, da, bilo je pritisaka oko i za zapošljavanje. S navedenim dopisom su nadležne institucije upoznate, a kako i ne bi kada se o tome i javno govori i piše po medijima. Obzirom na sve, stava sam da institucije sustava rade svoj posao u zakonski određenim okvirima – glasio je odgovor.

Ravnateljičino očitovanje bilo je poprilično neodređeno, stoga sam je kontaktirala telefonski, a ni onda odgovor nije bio decidiran.

‘Dr. Zember, jeste li podnijeli prijavu zbog pritisaka moćnika oko zapošljavanja?’ – glasilo je pitanje.

– Uistinu sam u gužvi, a moj odgovor je identičan onome u mailu, to je sve što ću reći – rekla je kratko ravnateljica Zember.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije