Kišić: ‘Mnogima sam trn u oku, ali ne uvlačite maloljetnike u političke igre’

Filip B., navodni i bivši mladi ministar znanosti, obrazovanja i sporta, iznio je da je bio izmanipuliran kada je medijima poslao priopćenje u kojem se osvrće na situaciju u varaždinskoj bolnici.

> Filip B. (17): ‘Obmanula me osoba koja je na visokoj funkciji u Županiji!’

Mladi Ludbrežanin rekao je da će uskoro objaviti ime te osobe. Zasad je iznio da je riječ o osobi koja obnaša visoku funkciju u Županiji.

Iako to Filip nije želio potvrditi – a s obzirom da je riječ o bivšem članu Foruma mladih SDP-a, iz Ludbrega je, a ‘visokih’ funkcija u Županiji i nema previše – pitali smo za komentar njegova istupa dožupana Alena Kišića, bivšeg Ludbrežanina, a sada predsjednika varaždinskog SDP-a i kandidata za gradonačelnika. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

– Nevoljko komentiram bilo kakve izjave maloljetnih osoba jer je to protivno mojim uvjerenjima i vrlo je neprimjereno. No, budući da spominjete moje ime u kontekstu navodnih nagovaranja ili bilo kakvih drugih kontakata sa mladićem Filipom B., ponukan sam vam odgovoriti na vaše izričito pitanje. Pročitao sam na portalima da se on oglasio o smjeni ravnateljice OB Varaždin i to na svojem Facebook profilu i ostao sam začuđen što uopće mediji prenosi takvo što. Ne znam koliko su relevantna i javnosti interesantna mišljenja jednog srednjoškolca kojemu se nadjeva titula nekog ministra i mladić s te pozicije nastupa, što je van svih profesionalnih i ljudskih normi, a vidjeli smo i očitovanje i ogradu Dječjeg parlamenta da on uopće nije dječji ministar.

Spomenuti mladić nema nikakve veze ni sa mnom osobno, niti sa mnom kao zamjenikom župana, ni strankom čijom gradskom organizacijom predsjedam, kao ni FM SDP-a čiji je bivši član. Sve insinuacije na moju umiješanost s objavama mladića na ‘fejsu’ s indignacijom odbacujem i pozivam da se istraže svi sporni navodi. Štoviše, molim Filipa da kaže odmah konkretno s dokazima tko je ta osoba. Naravno da ja nisam, jer s tim mladićem nisam kontaktirao jako dugo vremena, i konsterniran sam što se mene uopće dovodi u bilo kakav kontekst ikakvog kontaktiranja s njim. Bio bih jako nesretan ako se dokaže da je ovo dio političkih podmetanja jer sam istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Varaždina zbog čega sam kao favorit po svim anketama na meti kojekakvih oponenata. Očito sam mnogima trn u oku, no to nije razlog da se djeca i maloljetnici uvlače u prljave političke igre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije