Štromar maknuo Habijana iz Upravnog vijeća Bolnice, on komentirao protupitanjem

Varaždinski župan Varaždinske županije Predrag Štromar donio je danas rješenje kojim razrješuje dužnosti dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin Damira Habijana (HDZ) te se iz redova osnivača u Upravno vijeće imenuje mr. sc. Zouheir Bitar, dr. med., iz Novog Marofa.

Novi član Upravnog vijeća je fizijatar u mirovini. U vrijeme kada je Mladen Smoljanec, bivši sanacijski upravitelj OBV-a, obnašao dužnost ravnatelja Specijalne bolnice za kronične bolesti Novi Marof, Bitar je bio njegov zamjenik.

> Pokrenuta smjena Sanje Zember, ona kaže: ‘Bolnica nije politički poligon!’

> VIDEO Damir Habijan o smjeni Sanje Zember: ‘Igramo se s opasnim stvarima’

Župan Štromar pojasnio je razloge razrješenja dosadašnjeg i imenovanja novog člana Upravnog vijeća.

– Do razrješenja je došlo na temelju prijedloga predsjednika Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin Zorana Šanteka. Naime, dosadašnji član na sjednici održanoj dana 16. siječnja 2017. godine nije glasao za postupak sukladno Zakonu o ustanovama i Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, s ciljem i svrhom da se utvrdi osnovanost i odgovornost za razloge koji su u predmetnom postupku utvrđeni u odnosu na postupanje ravnateljice Sanje Zember, dr. med. – istaknuo je župan Štromar.

Damir Habijan svoje je razrješenje komentirao ovako:

– Komentirao bih ovo protupitanjem: bih li postupio sukladno zakonu da sam glasao za ravnateljičino razrješenje? – kazao je i dodao ‘kako se nada da članovi Vijeća mogu reći svoje mišljenje i glasati sukladno tome, bez da budu razriješeni.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije