Habuš o novom proračunu: ‘Ako sve političke opcije dođu do mene, ja sam za’

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan danas je javno pozvao gradonačelnika Gorana Habuša da zajedno, sve političke opcije u Gradskom vijeću, naprave proračun za 2017. godinu.

> Habijan pruža ruku Habušu: ‘Idemo pripremiti novi proračun’

– Ne bježim od toga. Na kraju krajeva, ja sam prvi poslao poziv svima da sam tu ako postoji volja većine vijećnika da se proračun izglasa. U ovome trenutku pitanje je da li će ostale opcije prihvatiti tu inicijativu. Ako se to dogodi i ako predstavnici političkih opcija u Gradskom vijeću dođu do mene, ja sam za – osvrnuo se Habuš na Habijanovo ‘pružanje ruke’, dodavši da mu je itekako u interesu, radi funkcioniranja Grada, da donesu proračun.

Vrlo brzo iz Grada je pristigla i proširena verzija Habuševog odgovora Habijanu.

– U cilju osiguravanja normalnog funkcioniranja Grada Varaždina, ponovo pozivam sve odgovorne političare i članove Gradskog vijeća bez obzira na njihove stranačke pripadnosti na postizanje dogovora i konsenzusa o izglasavanju proračuna za 2017. godinu. Ostajem kod ocjene kako je i najlošiji proračun bolji od privremenog financiranja kakvo imamo sada i zbog kojeg nam stoje projekti i grad se nalazi u svojevrsnoj blokadi . Predlažem da se okupimo u interesu građana i ne gubimo vrijeme te da se potrudimo dobiti proračun što prije, do kraja siječnja što će omogućiti normalno funkcioniranje Grada Varaždina. Za izradu proračuna predlažem formiranje radne skupine i ako se oko tog prijedloga okupi više od 13 vijećnika spreman sam uz njihovu garanciju izaći pred Vijeće s takvim, novim proračunom. Moja ruka je pružena, želim postići suradnju i otvoren sam za sve razgovore o toj temi – navodi gradonačelnik Goran Habuš u pisanoj izjavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije