Habijan pruža ruku Habušu: ‘Idemo pripremiti novi proračun’

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan na današnjoj je konferenciji za novinare, nakon što je ponovno obrazložio zašto vijećnici HDZ-a nisu podržali prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2017. godinu, ustvrdio je da se više neće vraćati u prošlost i da želi poslati jasnu poruku aktualnoj gradskoj vlasti, i SDP-u i HNS-u.

A ona predstavlja poziv ‘da u narednom periodu, odnosno do ožujka ove godine, pripremimo proračun Grada Varaždina’.

– Što se tiče izvedbe, odnosno modela, to ostavljam gradonačelniku na izbor. Dakle, da li će aktualna gradska vlast pripremiti prijedlog pa dostaviti svim vijećnicima na razmatranje, ili da formiramo radnu skupinu unutar Gradskog vijeća koja će zajedno pripremiti proračun, to ovisi o njima. Mi smo otvoreni za razgovore i prijedloge i ovim želim jasno pokazati da smo vodili proaktivnu politiku u gradu Varaždinu – rekao je Habijan, apelirajući na sve političke aktere da se u narednom razdoblju svi zajedno okane populizma i prepucavanja te da prionu konstruktivnoj raspravi.

Uvodno je prije toga poziva Habijan iznio da se projekti koje gradonačelnik navodi kao one koji neće biti realizirani već nekoliko godina planiraju u proračunu, a onda rebalansom i iz njega izbacuju.

Podsjetio je i da do same sjednice Gradskog vijeća nije bio poznat prijedlog proračuna.

Istaknuo je i da je gradonačelnik ta osoba koja mora brinuti o tome da osigura većinu u Gradskom vijeću, a HDZ je jasno rekao zbog čega prijedlog proračuna ne može podržati.

Ne bježi Habijan od toga da je pad proračuna loša poruka javnosti, kao i da su i gore planirani proračuni prijašnjih godina dobivali povjerenje pojedinih vijećnika.

– I da su vijećnici doista vodili brigu o interesu grada, onda bi proračuni pali i prije. Međutim, to nije pitanje za HDZ, nego za neke druge stranke i vijećnike – naglasio je Habijan.

> Habuš o Habijanovom prijedlogu: ‘Ako sve političke opcije dođu do mene, ja sam za’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije