PITANJE SVIH PITANJA Ivan Čehok i lokalni izbori: Ide, ne ide, ide, ne ide…

Na varaždinskoj političkoj sceni posljednih se dana proširila ‘provjerena’ činjenica da je nekadašnji varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok odigrao bitnu ulogu u osiguravanju uvjeta da prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2017. godinu ne bude prihvaćen.

I dok su to tek glasine iz političkih kuloara, u novome broju Varaždinske vijesti pišu nešto konkretnije o istoj temi, ustvrdivši da je Čehok ‘bio daleko više od promatrača pada prijedloga gradskog proračuna’.

Pišu Varaždinske vijesti i da Čehok priprema svoju listu za izbore, ‘jer drži da se ne može više dopustiti situacija koju je u Varaždinu stvorila koalicija HNS-a i SDP-a’.

Nastavlja se da je Čehok SDP-u dao obećanje da se neće kandidirati za gradonačelnika ako se ta stranka odmakne od HNS-a.

Iz načina na koji su informacije iznijete stječe se dojam da su napisane na temelju izjava samoga Čehoka, budući da nije spomenut nijedan drugi eventualni izvor, a navodi se što Čehok misli, odnosno ‘drži’. No on to negira.

– Nisam ništa takvo rekao, čista izmišljotina. Nismo o tome pričali. Ja sam još rekao da u ovome trenu ne razmišljam o angažmanu – negira bivši gradonačelnik ono o čemu bruji cijela varaždinska politička scena.

Za njegovu kandidaturu – koju dosad još nijednom nije potvrdio, ali ni opovrgnuo, uvijek govoreći tek da o tome ‘ne razmišlja’ – zasad ne postoji nijedna pravna prepreka. Iako je izmjenama zakona onemogućena kandidatura pravomoćno osuđenima, iznimno je malo vjerojatno da bi sudski sporovi protiv Čehoka, koji se vode u Koprivnici i Zagrebu, pravomoćno mogli biti okončani prije izbora pa tada eventualno, ovisno o ishodu, utjecati na (ne)mogućnost kandidature.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije