Stričak vs. Malenica: ‘Nadam se da će ravnatelji dati mandate na raspolaganje’

Šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak reagirao je na istup Sandre Malenice, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, na konferenciji za novinare u Gradu Varaždinu na kojoj je bilo riječi o posljedicama nedonošenja proračuna za 2017. godinu za javne ustanove i druge korisnike proračunskih sredstava.

Podsjetimo, Malenica se osvrnula na to na koji način će mjera privremenog financiranja utjecati na poslovanje Pučkog otvorenog učilišta, ali se kritički osvrnula i na rad gradskih vijećnika koji su sudjelovali u rušenju proračuna.

> Malenica: U proračunu je niz malih važnih ‘pizdarija’, ali netko to ne razumije

Stričak je na društvenim mrežama ustvrdio da dosad nije poznat slučaj da si ravnatelji ustanova dozvole da prozivaju gradske vijećnike zbog glasovanja. To je inače zabranjeno – napisao je Stričak.

Dodao je i jednu znakovitu izjavu:

– Nadam se da ih se nakon idućih izbora neće morati pozivati da daju novoizabranom gradonačelniku mandate na raspolaganje.

Upitali smo Stričaka da dodatno obrazloži svoj stav.

– U Poslovniku Gradskog vijeća jasno piše da se vijećnika ne može pozvati na odgovornost zbog glasovanja. Osim toga, ravnatelji odgovaraju Gradskom vijeću za svoj rad, ne Vijeće njima. Ravnatelji su profesionalci koji se biraju na natječaju. Nisu tu da podržavaju ni jednu opciju, a pojavljivanjem na gradonačelnikovoj konferenciji za medije to su napravili. Tamo su trebali biti samo Habuš i Radelić. Ovo što su si u Varaždinu dozvolili ravnatelji ustanova je neprihvatljivo. Svrstali su se na jednu stranu, i još k tome ne govore istinu i šire paniku – rekao je Stričak, napominjući da nema ništa osobno protiv Sandre Malenice, ali ima načelno protiv njezinog istupa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije