‘Zbog pada proračuna neće biti odrađeni programi u vrijednosti od 107 mil. kuna’

Zbog pada proračuna Grada Varaždina za 2017. godinu i uvođenja privremenog financiranja na rok od tri mjeseca oko 107 milijuna kuna što projekata, što podrške programima raznim udrugama i ustanovama, neće biti odrađeno, odnosno vrlo je upitno u kojoj će mjeri i kada biti odrađeno.

Rekao je to danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Goran Habuš, detaljno po upravnim odjelima iznijevši sve stavke i brojke koje sada ‘padaju u vodu’.

– Komunal je najveći gubitnik, s 39 milijuna kuna, a ono što posebno boli su društvene djelatnosti, dakle sport, obrazovanje, socijala, kultura, udruge… Oni ostaju bez 33 milijuna kuna – dio je brojki koje je iznio Habuš.

Ono što je posebno naglasio, a složili su se i neki drugi korisnici proračuna koji su bili prisutni na konferenciji za novinare, je da proračun nisu samo veliki projekti.

– Ako i maknemo neke velike projekte sa strane, šteta je jako velika za sve one male korisnike koji funkcioniraju putem novca iz proračuna. Ustanove će imati smanjenje programske mogućnosti. One manifestacije na koje su Varaždinci navikli će ići dalje, ali u otežanim uvjetima ugovaranja – rekao je gradonačelnik, zaključivši da je riječ o kriznoj situaciji u kojoj se Grad nije trebao naći.

O tome kada bi u Varaždin mogao doći Vladin povjerenik, Habuš nije znao reći, ali čini se da nije spreman gradskim vijećnicima u ova tri mjeseca predložiti još jedan proračun i tako spriječiti dolazak povjerenika u Varaždin. Po svemu sudeći, od 1. travnja Varaždin će biti bez gradonačelnika, a lokalni izbori su 21. svibnja.

> 107 MILIJUNA KUNA Ovo su svi projekti i programi koji će ostati ‘na suhom’

> Malenica: U proračunu je niz malih važnih ‘pizdarija’, ali netko to ne razumije

> Rojnik: ‘Oko Baroknih večeri moglo bi biti problema, upitno 25% projekata’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije