Odluka o MBO-u prolongirana: Na Gradsko vijeće bit će pozvan i Jozinović

Od 25 varaždinskih gradskih vijećnika, 16 ih je da današnjoj sjednici glasovalo da se točka dnevnog reda vezana uz mirno rješenje spora s tvrtkom C.I.O.S. MBO skine s dnevnog reda.

> Bunić i Avar o velikoj prijetnji: ‘Varaždin će postati nacionalno smetište!’

> Habuš: ‘Grad ne može utjecati na to kome će C.I.O.S. prodati svoj MBO-pogon’

> Habijan: ‘Ako Piškornica ovdje zaživi, bojim se da će to ostati trajno rješenje’

> Varaždin nacionalno smetlište? Mladen Jozinović: ‘Nije točno, građani ne trebaju biti zabrinuti’

Prijedlog za skidanje te točke dali su nezavisni Stjepan Cepanec, Robert Podolnjak i Zlatan Avar, HDZ-ova Otilija Cvetko, HSLS-ov Željko Bunić, laburist Božidar Kolarić, reformistica Natalija Martinčević i Hrastov Ladislav Ilčić.

Glavni argumenti bili su vezani uz nedovoljnu pripremljenost dokumentacije za tu odluku i koje su sve njezine posljedice.

Bunić je tako upozorio na to da se iza svega krije pretvaranje Varaždina u nacionalno smetlište, Martinčević je tražila kvalitetnu javnu raspravu, Ilčić je spomenuo da su bitne i ostale čestice koje nisu dio predložene odluke, a Podolnjak je rekao da su materijali dobiveni tek dan-dva prije sjednice.

Gradonačelnik je najavio da će se o istoj temi raspravljati na idućoj sjednici.

– Ako postoji opasnost time što Piškornica namjerava kupiti taj MBO-pogon, pozvat ćemo na sjednicu Gradskog vijeća i direktora Piškornice Mladena Jozinovića, pa i župana Predraga Štromara, da daju sve potrebne odgovore – najavio je Habuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije