Grad diže kredit od 25 mil. kuna za Varteksovu robnu kuću i vatrogasnu opremu

Iako je prvotno u prijedlogu proračuna Grada Varaždina za 2017. godinu bio planiran prihod od 67 milijuna kuna od prodaje gradskog udjela u Termoplinu, ta je stavka u međuvremenu izbačena iz proračuna.

Gradonačelnik Goran Habuš na današnjem je briefingu s novinarima objasnio da je to zbog toga jer nije izvjesno da će ta prodaja biti realizirana u ovoj godini, a na pomolu su i lokalni izbori.

– Nova gradska vlast neka odluči hoće li s tom odlukom ići pred Gradsko vijeće. Ako ću to biti ja, sigurno će biti tako – rekao je Habuš.

Uslijed toga je prihodovna strana proračuna s 327 milijuna kuna smanjena na 283 milijuna. Rashodi i izdaci bi iznosili oko 288 milijuna kuna.

Razlika između novog i starog proračuna manja je od stavke vezane uz Termoplin, a razlog taj što je ubačeno kreditno zaduživanje od 25 milijuna kuna.

Od toga iznosa 10 milijuna kuna namijenjeno je kupnji bivše Varteksove robne kuće, a 15 milijuna kuna za nabavu nove opreme za potrebe Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

U brojnim najavljenim projektima i proračunskim stavkama dio njih je prebačen iz 2016. u 2017. godinu.

U 2017. tako seli dogradnja VI. osnovne škole, iduće godine u planu je energetska obnova objekata gradskog vrtića, početak gradnje rotora na opasnom raskrižju Filićeve i Krležine ulice, rotora kod Branke i Plodina…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije