‘Ukoliko Brezje postane centar za obradu otpada, prijeti nam ekološka opasnost’

Stranka Slobodna Hrvatska već duže vrijeme preko svojih članova upozorava na loše vođenje grada Varaždina i komunalnih tvrtki u segmentu komunalnih usluga, a o tom problemu govore u svom priopćenju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Najavljena mogućnost da javna tvrtka Piškornica, koja je u vlasništvu četiriju županija sjeverozapadne Hrvatske preuzme MBO postrojenje od privatnoga vlasnika CIOS d.o.o. iz Zagreba, te da tako varaždinsko naselje Brezje bude najveći centar za obradu otpada u Hrvatskoj, potpuno je neprihvatljiva, štetna za grad i opasna po zdravlje i imovinu građana.

Pitamo se tko je uopće ovlastio župana Štromara i gradonačelnika Habuša da bez znanja građana Varaždina, bez provedene javne rasprave i bez odgovarajućih odluka državnih i gradskih tijela pregovaraju i razgovaraju o tome da upravo Varaždin bude centar za obradu otpada?

U kojim je aktima grada zapisano da je Brezje područje na kojem će biti MBO centar za četiri županije, pri čemu upozoravamo da bi mogao postati i centar za pola Hrvatske jer Zagreb očito nema kamo s otpadom?

Nakon pet uzaludnih godina čekanja da HNS i SDP u gradskoj i državnoj vlasti zbrinu balirani otpad, kojega je sada daleko više nego 2010., umjesto konačnoga uklanjanja ove ekološke prijetnje, Varaždinu se nudi da postane najveće sabiralište otpada. U čijem je to interesu?

Upozoravamo građane da ovo više nije pitanje političkih opcija nego pitanje zdravlja i čistoće okoliša i da će naši članovi učiniti sve, nadamo se zajedno sa svim drugim strankama i udrugama građana, da se ovakva najava spriječi, da se bale uklone i da Brezje ne bude više opterećeno smećem nego da postane nova industrijska zona.’ – stoji u priopćenju Slobodne Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije