Habijan: ‘Doista nema razloga da se sramimo pripadnosti ovakvom HDZ-u’

I ove je godine HDZ, već tradicionalno, priredio prigodni božićno druženje za svoje članove. U hotelu Turist jučer, 20. prosinca, okupljenima su se tom prigodom obratili predsjednici županijske i varaždinske gradske organizacije stranke, Anđelko Stričak i Damir Habijan.

Anđelko Stričak se osvrnuo na projekte bitne za Varaždinsku županiju, podsjetio da HDZ-ovi saborski zastupnici aktivno rade na rješavanju problema baliranog otpada na ulazu u Varaždin, bilo je, naravno, riječ i o sudbini vojarne u Optuskoj ulici, koja bi jednim dijelom trebala biti namijenjena obrazovanju, odnosno Sveučilištu Sjever.

No naglasio je Stričak da je posebno ponosan na to da se vojska vraća u vojarnu, odnosno da se vojarna vraća Pumama, što je popraćeno velikim pljeskom.

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan iznio je zadovoljstvo onime što je, i lokalno i nacionalno, postigao u protekloj godini. Posebno se pritom osvrnuo na događanja u lokalnoj sredini.

– Ono što smo željeli napraviti kad smo imali izbore za Gradski odbor je da napravimo jedan zaokret, za 180 stupnjeva, i mislim da smo većim dijelom i uspjeli. Počevši od retorike, za koju stalno ističem da u gradu Varaždinu mora biti prava varaždinska, mora biti neobojena, ni crvena ni plava, jer Varaždin si ne može dopustiti luksuz bilo kakvih podjela. Mi smo grad od 50.000 stanovnika s, nažalost, velikim i dubokim problemima. Ali ono na čemu radimo je da skupljamo ljude, skupljamo tim, u koji su pozvani svi, ne samo članovi i pripadnici HDZ-a, već i oni koji nisu pripadnici naše stranke – rekao je Habijan.

Dodao je da je nužno odmaknuti se od ‘političkih prepucavanja i pukih kritika’.

– Stoga smo u ovih godinu dana ponudili mnogobrojne prijedloge i rješenja, neke su vladajući i prihvatili, što pokazuje da smo na dobrom putu – ustvrdio je.

Ponovio je kako je spreman ući u borbu na predstojećim izborima za gradonačelnika.

– Pozivam sve oni koji su spremni pridružiti se na tom putu da stanemo hrabro zajedno, da se ne sramimo pripadnosti HDZ-u, jer se ovoga HDZ-a doista nemamo razloga sramiti. Siguran sam da sljedeće godine u svibnju možemo napokon preuzeti vođenje ovoga grada. Uvjeren sam u to. Zato ćemo trebati vašu podršku i ja se unaprijed na tome zahvaljujem – poručio je Habijan okupljenima, zaželivši im srezan Božić i uspješnu 2017. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije