Franjo Prstec: ‘Milijun je razloga zašto nismo podržali proračun Var. Toplica’

Na Gradskom vijeću Grada Varaždinskih Toplica danas nije izglasan Proračun za narednu 2017. godinu. Za izglasavanje tog dokumenta bilo je potrebno osam glasova ‘za’, no tek sedam ruku bilo je ‘za’. To je značilo ‘pad’ proračuna.

Nije stoga ni čudo da je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić uputila niz kritika na račun oporbenih vijećnika (to su vijećnici HDZ-a, HSLS-a i nezavisni vijećnik Stanko Medvedec) koji su digli ruku protiv proračuna.

> ‘Pao’ proračun Varaždinskih Toplica, gradonačelnica upozorava na kolaps i proziva oporbu

Franjo Prstec, predsjednik Gradskog vijeća iz redova HDZ-a, objasnio nam je zašto su danas tako postupili i ‘srušili’ proračun.

– Milijun je razloga zašto nismo podržali predloženi Proračun. Prije svega jer je nerazvojan i mi smo upozoravali gradonačelnicu Štefanić na niz neizvršenih obećanja kroz ove tri godine – kazao je Prstec.

Pročistač voda, reciklažno dvorište, autobusni kolodvor, gradski trg, podzemna garaža, sve su to projekti, istaknuo je Prstec, na kojima ništa nije učinjeno.

– Ove godine izvršenje proračuna bilo je 50 posto u odnosu na planirano. No nije to jedini problem, ima tu i nesuradnje s gradskim vijećnicima, omalovažavanje vijećnika. Ona je željela cijeli mandat, tražila je osmog vijećnika, no s oporbenim vijećnicima nije bilo nikakve suradnje.

Projekti neće biti zaustavljeni, komentirao je Prstec izjavu Štefanić, jer projekata nikad nije ni bilo.

Što se tiče opaske gradonačelnice da su oporbeni vijećnici stavili stranačke interese ispred interesa grada, Prstec nije prihvatio tu dijagnozu.

– Mi smo predstavničko tijelo, zastupamo građane, osluškavamo bilo naših građana i tako reagiramo – zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije