HDZ traži Habuševo izvješće o Varkomu i smjenu članova Nadzornog odbora

Klub vijećnika HDZ-a grada Varaždina na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ponovno će zatražiti dopunu dnevnog reda sjednice.

Gradski HDZ tražit će od gradonačelnika Gorana Habuša izvješće o situaciji u Varkomu, vezano uz odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave u projektu Aglomeracija Varaždin.

Također će tražiti da gradonačelnik zatraži sazivanje Glavne skupštine Varkoma, na kojoj bi Uprava tvrtke i Nadzorni obdor dali izvješće o stanju projekta Aglomeracija Varaždin, a zatim bi se glasalo o opozivu članova Nadzornog odbora te izabrali novi članovi.

– Dana 5. listopada 2016. godine Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je rješenje kojim se poništava odluka o odabiru, predmet nabave: odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin – dogradnja i rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Društvu Varkom d.d. naloženo je da podmiri žaliteljima ukupno preko 500.000,00 HRK troškova postupka. HDZ Grada Varaždina izvijestio je javnost zbog čega je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela navedenu odluku, između ostalog zato što je unatoč tome što je Zakonom o javnoj nabavi, propisano da ‘gospodarski subjekti ne smiju označiti tajnim podatke o jediničnim cijenama, iznosima pojedinih stavki, cijeni ponude te podatke u vezi s kriterijima za odabir ekonomski najpovoljnije ponude’, odabrani ponuditelj označio kao poslovna tajna podatke koji utječu na visinu operativnog troška, odnosno podatke koji su vezani uz kriterij odabira ekonomski najpovoljnije ponude, te smo slijedom navedenog zatražili utvrđivanje odgovornosti uprave društva Varkom d.d. Obzirom da nakon što smo iznijeli propuste koji su učinjeni tijekom postupka javne nabave, a slijedom kojih društvo Varkom d.d. mora isplatiti više od 500.000,00 HRK, te je u pitanje došla realizacija navedenog projekta, te imajući u vidu da Nadzorni odbor društva Varkom d.d. nije pokrenuo pitanje odgovornosti uprave, HDZ Grada Varaždina traži dopunu dnevnog reda kako je predloženo u uvodu prijedloga – stoji u obrazloženju Kluba vijećnika HDZ-a.

Napominju da uz prijedlog za dopunu dnevnog reda prilažu pisane materijale za drugu točku, dok se prva točka odnosi na traženje da gradonačelnik podnese izvješće, pa prema tome vijećnici nisu ovlašteni pripremiti tekst njegova izvješća.

– Zaključno, očekujemo da vijećnici SDP-a, predsjednik Vijeća gospodin Hehet i gospodin Kišić ovaj put podrže naš prijedlog, odnosno da neće sve ostati samo na deklaratornoj razini – poručili su iz Kluba vijećnika HDZ-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije