Reformisti traže izgradnju rotora na području 3. mjesnog odbora

Prometna nesreća koja se dogodila na križanju Ulice Miroslava Krleže i Ulice Krešimira Filića u Varaždinu potaknula je Narodnu stranku – Reformisti da apeliraju na gradsku vlast kako bi se na tom mjestu u što kraćem roku izgradio kružni tok.

Priopćenje u kojem inzistiraju na izgradnji rotora prenosimo u potpunosti.

‘Potaknuti ponovnom nesrećom na raskrižju Miroslava Krleže i Krešimira Filića u Varaždinu koja se dogodila 10. prosinca 2016. reformisti ovim putem ponovno apeliraju na Grad i odgovorne službe da hitno ovu stavku stave u proračun i osiguraju sredstva za izgradnju rotora na spomenutoj lokaciji koja je očito crna točka na varaždinskim prometnicama. Na ovaj problem već je nekoliko puta upozoravao predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak (Reformisti).

Naime, u svibnju 2015. godine Policijska uprava Varaždinska je istaknula to mjesto kao prioritet u prometnoj infrastrukturi na području Grada Varaždina. Iz Grada Varaždina tada su rekli da je želja da radovi počnu još te 2015. godine, no s obzirom na činjenicu da je u tijeku izrada projektne dokumentacije te da je za istu potrebno ishoditi dozvole za gradnju, realno je da će radovi započeti tijekom 2016.

Kraj je 2016. godine , a spomenuti rotor ne samo da nije započet, nego je maknut sa popisa prioriteta, a sredstva su usmjerena u gradnju drugih stvari.

Podsjećamo gradonačelnika i gradske službe da se spomenuto crno raskrižje nalazi neposredno u blizini najveće osnovne škole u Varaždinu, kao i u blizini POS naselja, a frekvencija ovim raskrižjem vjerojatno je jedna od najvećih u gradu.

Predlažemo da se na sporno mjesto postavi montažni kružni tok kao što je bio primjer u Gospodarskoj ulici, koji bi bio privremeno rješenje s ciljem sprečavanja novih prometnih nesreća.

S toga, u interesu zaštite svih sudionika u prometu nadamo se da će Grad poduzeti potrebne mjere, prihvatiti naš prijedlog i hitno riješiti ovaj problem, te da i ovaj puta neće ostati sve samo na velikim obećanjima tik pred izbore’, stoji u priopćenju koje potpisuju reformisti 3. mjesnog ogranka grada Varaždina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije