‘Čačić je bivši političar, bivši gospodarstvenik i privilegirani umirovljenik’

Varaždinski župan Predrag Štromar odgovorio je na navode koje je jutro na konferenciji za novinare o njemu i njegovom političkom radu, s naglaskom na probleme oko projekta aglomeracije, iznio predsjendik Reformista Radimir Čačić.

> Čačić: ‘Nadam se da će netko odgovarati za ovo što je Štromar izveo s aglomeracijom’

– Tko o čemu, Čačić i reformisti o svemu. To bi bio rezime njihove zadnje konferencije za medije, ali i općenito njihovog djelovanja. Nije mi namjera spuštati na razinu Radimira Čačića, bivšeg političara, bivšeg gospodarstvenika i privilegiranog umirovljenika, koji bi se pod svaku cijenu želio vratiti na političku scenu pa se služi uvredama i prozivkama. Takav način komunikacije pokazuje zapravo njegovu nesigurnost i ne može se pomiriti s tim da je nestao s političke scene nakon što nije osvojio ni jedan mandat u III. izbornoj jedinici pa je tako ostao i bez saborskog mjesta – kaže Štromar u svom odgovoru.

Dodao je da ne zna je li Čačić cilj bio da bude zabavan ili je zaboravljiv.

– Razumijem ako je ljubomoran jer nema više nikakvu funkciju i postao je neprimjetan na političkoj sceni, ali ne znam kako ga nije sram, ili se možda ne sjeća, koliko je obitelji u Varaždinskoj županiji, ali i šire, bilo na rubu egzistencije jer nije isplaćivao plaće. Ne sjeća se ni koliko je Coningovih kooperanata propalo jer im nije plaćao usluge. I sad, nakon svega, on si daje za pravo dijeliti savjete – krenuo je Štromar ‘ad hominem’ te je tek potom, ali samo dijelom, odgovorio na prozivke u vezi projekta aglomeracije.

– Projekt odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na prostoru aglomeracije Varaždin najveći je projekt ikad proveden u Varaždinskoj županiji, procijenjene vrijednosti 865 milijuna (s PDV-om), a provedba ide u nekoliko faza. I garantiram da projekt ide dalje prema planu, a ako gospodina Čačića zanima više detalja o samom projektu, sve je transparentno i dostupno. Projekt se sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije, a ovom trenutno najvećom investicijom obuhvaćena su područja Grada Varaždina te deset općina: Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija, Beretinec, Maruševec, Cestica, Vinica, Vidovec, Petrijanec i Sračinec, dok se Varaždinska županija pridružila kao partner koordinator – zaključio je Štromar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije