Damir Habijan ulazi u utrku za gradonačelnika Varaždina: ‘Uvjeren sam u pobjedu’

Čelnik varaždinskog HDZ-a već je prije nekoliko mjeseci najavio izglednu mogućnost da će se kandidirati na predstojećim izborima za varaždinskog gradonačelnika, koji nas očekuju u svibnju. Nakon što mu je proteklih dana podršku dao i predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković, Habijan je sada još čvršće u uvjerenije najavio kako ulazi u borbu za čelno mjesto grada.

– Da, biti ću HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, a o tome će konačnu odluku donijeti Gradski odbor – rekao je Habijan i dodao kako je uvjeren u svoju pobjedu.

– Smatram da sam, uz dužno poštovanje prema ostalim kandidatima, jedini koji nudi nešto novo, zaokret za 180 stupnjeva. Siguran sam da će to prepoznati i birači. Ostale opcije nude gotovo istu politiku, dok se mi trudimo ponuditi nešto novo – istaknuo je.

Premijer Plenković je za vrijeme boravka u Varaždinu kazao da će, ukoliko Habijan istupi s kandidaturom, imati njegovu punu podršku.

> Plenković: ‘Kad Habijan istakne kandidaturu, imat će moju punu podršku’

Podsjetimo, do sad su svoju kandidaturu najavili SDP-ovac Alen Kišić, Natalija Martinčević iz redova Reformista, Mirjana Kolarek Karakaš (HSSK), kao i sadašnji gradonačelnik Goran Habuš. No to nije toliko sigurno zbog odluka koje ta stranka mora donijeti u vezi eventualnih koalicija na lokalnoj razini.

Osim toga, šuškalo se kako će u trku ući nekadašnji gradonačelnik Ivan Čehok, ali on to zasad ne potvrđuje, ali nije nio definitivno odbacio tu mogućnost.

> Vraća li se Čehok? Nakon dugo vremena ponovno aktivan na Facebooku

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije