Dan grada Varaždina: Na svečanu sjednicu dolazi i premijer Andrej Plenković

Na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina – koja će u povodu Dana grada biti održana u utorak, 6. prosinca, u 11 sati, u gledalištu varaždinskog HNK – dolazi, kako neslužbeno doznajemo, i novi hrvatski premijer Andrej Plenković.

Bit će to nakon dugo vremena prvi puta da svečanoj sjednici uz Dan grada prisustvuje predsjednik Vlade. Zadnji puta to se dogodilo 2010. godine, kada je u Varaždinu gostovala tadašnja premijerka Jadranka Kosor.

Plenković će sjednici prisustvovati u sklopu svoje posjete trima sjevernima hrvatskim županijama – Varaždinskoj, Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj. U Varaždinu će održati sastanak s vodstvom HDZ-a, na čelu sa županijskim šefom Anđelkom Stričakom i šefom varaždinskog gradskog HDZ-a Damirom Habijanom, a čeka ga i susret s biskupom Josipom Mrzljakom te HNS-ovim županom Predragom Štromarom.

Na svečanoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća, koju će voditi Hana Hegedušić, bit će potpisana povelja o suradnji Knina i Varaždin, a prisustvovat će joj Nikola Blažević, zamjenik gradonačelnika Knina.

Također, na sjednici se očekuje dolazak i Zoltana Balaicza, gradonačelnika Zalaegerszega, još jednog prijateljskog grada.

Kao što je to običaj, na kraju svečanosti bit će uručena javna priznanja zaslužnim Varaždincima – medalje, plakete, nagrade i nagrada za životno djelo. Ove godine nositelj tog najvećeg priznanja je velečasni Mijo Horvat, koji će se prigodno zahvaliti u ime svih nagrađenih.

Tijekom svečane sjednice također će biti prikazano šest kraćih filmova u kojima se rekapitulira pet godina rada gradske uprave.

Istoga dana, nakon sjednice, u 18 sati na rasporedu je svečana sveta misa u crkvi svetog Nikole, a 19:30 koncert grupa The Mindmills i Detour na Kapucinskom trgu.

> Velečasni Mijo Horvat omiljen je u svojoj župi u kojoj djeluje punih 40 godina

> Proslavite Dan grada Varaždina uz koncert Detoura, zagrijavanje uz The Mindmills

> LAUREATI Ovo su zaslužnici koji će dobiti priznanja uz Dan grada Varaždina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije