Bernardić novi šef SDP-a, u Varaždinskoj županiji osvojio gotovo 70 posto

Davor Bernardić novi je šef SDP-a, a tako je odlučilo oko 18 tisuća članova od kojih je njih 64 posto svoj glas dalo upravo njemu, a ne njegovu protukandidatu Ranku Ostojiću.

Bernardić je, sudeći po rezultatima, favorit i SDP-ovaca Varaždinske županije. Naime, na razini županije za njega je u prvom krugu glasovalo 325 članova stranke, odnosno gotovo 40 posto.

Bernardić je i u drugom krugu u Varaždinskoj županiji dobio uvjerljivu potporu od 542 glasa što je 68,43 posto, dok je potpora Ostojiću bila svega 243 glasa, odnoso 30,68 posto.

I u Varaždinu je pobijedio Bernardić sa 63,68 posto, a Ostojić je osvojio 34,91.

– Završio je unutarstranački proces i dobili smo trećeg predsjednika naše stranke u povijesti. Davor Bernardić je pobijedio vrlo uvjerljivo i vjerujem da će vratiti povjerenje građana u SDP i povesti našu stranku prema kormilu države. Ovakva uvjerljiva pobjeda je dobra zato što neće dovesti do nikakvih podjela u stranci, nego će je Bernardić, kao što je najavio, stabilizirati i inzistirati na zajedništvu jer toga nam je nedostajalo zadnje vrijeme u stranci – komentirao je pobjedu Alen Kišić, šef Gradske organizacije SDP-a i nastavio.

– Smatram kako se radi o vrlo inteligentnom mladom čovjeku, koji okuplja uvijek oko sebe veže dosta ljudi i timski djeluje. Sigurno je da će imati sasvim drugačiji način upravljanja strankom od Ivice Račana i Zorana Milanovića, ali iako je dosta mlad mislim da ima dovoljno političkog iskustva da u upravljanju ima svoj stil garniran najboljim karakteristikama svojih prethodnika. Što se tiče Varaždina, čuli smo se nekoliko puta u zadnjih tjedan dana i siguran sam da u Beri imamo čvrstu podršku u onome što želimo, a to je da SDP prvi put u 25 godina ima gradonačelnika i da upravlja našim gradom.

Birači SDP-a Grada Lepoglave i Varaždinskih Toplica ipak su veću potporu dali Ostojiću, a isto su učinili i birači u Općini Vidovec.

U ostalim gradovima i općinama županije pobjednik je Bernardić.

Detaljna tabela s podacima o glasovanju u drugom krugu u Varaždinskoj županiji nalazi se ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije