‘Povjerovali smo bivšoj ekipi TZ-a da ovakav Špancirfest može biti održiv’

– Povjerovali smo bivšoj ekipi na čelu Turističke zajednice, koja je rekla da se Špancirfest prema ovakvom konceptu može financijski pokriti – rekao je gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, odgovarujući na pitanja HDZ-ove vijećnice Otilije Cvetko i nezavisnog vijećnika Zlatana Avara o odgovornosti direktorice Turističke zajednice Jelene Toth i budućnosti festivala.

– Jelena Toth je za gubitak okrivila Grad Varaždin, pa ljude koji nisu došli, pa Manu Chao… No plaća se dobiva da se snosi odgovornost, a ne da se dolazi na posao. Mora se nositi s pohvalama i pokudama. Ako Grad mora pokriti gubitak, onda je pitanje čemu će nam direktor turističke zajednice. Gradonačelniče, budući da HNS-ov koalicijski partner SDP traži smjenu direktora Varkoma Vlade Vlašića, a Jelena Toth bliska je SDP-u, hoćete li zatražiti njenu smjenu zbog gubitka od 700.000 kuna? – upitao je Avar.

– Ako Toth ponovi takav gubitak iduće godine, sigurno da – odgovorio je Habuš, dodajući da je ne smatra odgovornom za financijske pokazatelje ovogodišnjeg festivala, jer je funkciju preuzela kada je Špancirfest već bio organizacijski praktički zaokružen.

– Razlog gubitka bio je koncert Manu Chao, koji je koštao 700.000 kuna. Trebalo je prodati 10.000 ulaznica, a prodalo se gotovo pola. Velika bina se i lani pokazala kao ona koja generira gubitak i od nje će se morati odustati. U gradu ima dovoljno sadržaja i bez te velike bine. Gosti se odlučuju za manje koncerte, one besplatne. Izuzetak je Vila Bedeković, koja ima manji kapacitet – iznio je Habuš kako bi Špancirfest iduće godine mogao izgledati.

Također je floskulom nazvao informaciju da Grad za Špancirfest daje svega 300.000 kuna.

– Tu je i sav prihod od terasa, koji u tom razdoblju ide Turističkoj zajednici. Tu je Varkom, Čistoća… Dotacije grada su puno veće – naglasio je Habuš, dodavši i da je gubitak već smanjen na 400.000 kuna, a do kraja godine očekuje se njegovo daljnje smanjenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije