Batinić: ‘Zastupnici su odgovorni biračima, ne moraju se pravdati Boži Petrovu!’

Republika Hrvatska nakon dužeg vremenskog razdoblja ponovo ima vodstvo u obliku Vlade. Uspostavom Vlade radom su započeli i brojni odbori, a na onom za zakonodavstvo sjedi i HNS-ov zastupnik Milorad Batinić.

Upravo je on uputio neka pitanja vezana za izmjene koje Most planira provesti.

– Razmislite o tome kako ćete zaštiti dignitet zastupnika i je li sankcioniranje izostanaka petkom pravi put. Zastupnici su odgovorni pred biračima, nisu odgovorni čak ni svojim šefovima i ne moraju se pravdati ni Boži Petrovu – prenio je riječi Milorada Batinića s Odbora za zakonodavstvo Jutarnji list.

Nije samo to zasmetalo Batiniću, već je upitao i zašto se ne inzistira na preferencijalnim glasovima na lokalnim izborima, a na njegovo pitanje nadovezao se i Tomislav Saucha iz SDP-a.

– DIP je preferencijalne glasove obradio u jednoj noći. Institucije taj posao mogu odraditi. Pitanje je želite li doista to uvesti ili ne ili su vam opet krive stručne službe – kazao je Saucha.

Mostovac Ivan Kovačić na to je odgovorio kako jedva čeka da nađe rješenje da liste u velikim gradovima na lokalnim izborima ne izgledaju kao lancuni veličine konferencijskog stola.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije