Načelnik Vidovca Bruno Hranić: ‘Varaždin se maćehinski odnosi prema Gojancu’

Općina Vidovec neprestano ulaže u uređenje mjesnog groblja u Vidovcu, a ove godine otkupljeno je zemljište potrebno za proširenje groblja u Vidovcu te izgradnju parkirališta. Za potrebe proširenja groblja i parkirališta iz općinskog proračuna izdvojit će se oko milijun kuna.

No, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić izrazio je zabrinutost što grad Varaždin, unatoč svim njegovim pokušajima, ne želi sudjelovati u sufinanciranju projekta koji su od interesa za mještane Gojanca, naselja koje pripada gradu Varaždinu.

– Obzirom da se gradonačelnik Varaždina opetovano oglušuje na moje zamolbe da Grad Varaždin sudjeluje u sufinanciranju uređenja groblja, a 9 posto grobnih mjesta pripada mještanima naselja Gojanec, primoran sam pokrenuti postupak za povećanje naknade mještanima Gojanca, iako nažalost oni tu ništa nisu krivi. Višegodišnje ignoriranje gradskih čelnika za sufinanciranjem uređenja groblja i župne crkve kojima pripadaju mještani Gojanca, a da ni ne spominjem njihovo nesudjelovanje u izgradnji osnovne škole u Vidovcu i područne škole u Nedeljancu, prevršilo je svaku mjeru. Tako se ne brine o svojim mještanima! Općina Vidovec za svoje mještane s područja naselja Tužno brine sukladno dogovoru s Gradom Ivancom i sufinancira projekte od interesa mještana. Sufinanciramo uređenje mjesnog groblja u Radovanu budući da mještani naselja Tužno tamo ukapaju svoje pokojnike. Uistinu me zabrinjava ovakav nemar čelnih ljudi Grada Varaždina te se pitam da li je uopće sprovedeno zakonsko pripajanje naselja Gojanec Gradu Varaždinu davnih devedestih godina i što je bio pravi razlog takve ‘aneksije’ – komentirao je Hranić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije