Kneginec: Prihvaćeno sufinanciranje aglomeracije i produljenog boravka učenika

U četvrtak 29. rujna ove godine u prostorijama Općine Gornji Kneginec sa početkom u 19 sati održala se 30. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec. Sjednici je nazočilo 13 vijećnika u Općinskom vijeću, a svi prijedlozi odluka jednoglasno su prihvaćeni od strane vijećnika.

Između ostalog, na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća našao se i prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o sufinanciranju projekta ‘Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Varaždin’ i prijedlog Odluke o financiranju produženog boravka učenika Osnovne škole Kneginec Gornji za vrijeme školske godine 2016./2017.

Projekt ‘Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Varaždin’ obuhvaća sljedeće radove i usluge: izgradnju sustava odvodnje (rekonstrukciju mješovitog sustava odvodnje, proširenje sustava odvodnje); rekonstrukciju i dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda; uslugu provođenja stručnog nadzora; uslugu upravljanja projektom; nabavu komunalne opreme za održavanje sustava odvodnje; uslugu informiranja javnosti i vidljivosti projekta; rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Sporazum se sklapa s Gradom Varaždinom, Općinom Beretinec, Općinom Cestica, Općinom Maruševec, Općinom Petrijanec, Općinom Sračinec, Općinom Sveti Ilija, Općinom Trnovec Bartolovečki, Općinom Vidovec, Općinom Vinica i društvom Varkom d.d. Varaždin.

Ukupna vrijednost projekta prema Studiji izvedivosti iznosi 696.669.058 kuna bez PDV-a. Izvori financiranja projekta su iz sredstava Kohezijskog fonda Europske unije u udjelu od 70,78 posto, iz proračuna Republike Hrvatske i Hrvatskih voda u iznosu od 23,376 posto, te jedinica lokalne samouprave od 5,844 posto.

Predvidivi iznos sufinanciranja Općine Gornji Kneginec iznosi 850.259,00 kuna koje će Općina uplaćivati tijekom 6 godina na račun Varkoma.

Produženi boravak

Odlukom o financiranju produženog boravka učenika Osnovne škole Kneginec Gornji za vrijeme školske godine 2016./2017., u Osnovnoj školi Kneginec Gornji s 1. listopadom ove godine počinje provedba programa Produženi boravak kao oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec, a u cilju organiziranog provođenja vremena učenika nakon redovne nastave.

U Program produženog boravka učenici se uključuju temeljem odluke roditelja ili skrbnika.

Program produženog boravka provodi se pod uvjetima: da se provodi u dane koji su službeno određeni kao nastavni radni dani u toku školske godine; da se broj polaznika produženog boravka odredi u jednoj grupi u sukladno važećim propisima; da ga provode stručne osobe sukladno zakonskim propisima; da vrijeme provođenja Programa iznosi šest punih sati dnevno.

Troškovi provedbe programa produženog boravka u 2016. godini u razdoblju školske 2016/2017. godine:

– Općina Gornji Kneginec će financirati troškove rada stručne osobe u produženom boravku, okvirno 100 tisuća kuna na godišnjoj razini, iz Proračuna Općine Gornji Kneginec;

– roditelji odnosno skrbnici djeteta snose materijalne troškove u iznosu koji odredi Osnovna škola Kneginec Gornji;

– troškove prehrane (ručka) u produženom boravku snose roditelji odnosno skrbnici djeteta, a prema cjeniku Osnovne škole Kneginec Gornji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije