Koalicija ‘Nema prodaje’ izborni je program sastavila po mjeri svakog građana!

Koalicija ‘Nema prodaje’ koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska, ORaH i Pokret zajedno predstavila je danas, 5. rujna, svoje kandidate s liste broj 14. u III. izbornoj jedinici.

– Većina nas koja je osnovala stranku Slobodna Hrvatska istupila je iz Živog zida tako da nam je ovo prvi izlazak na izbore unutar ove koalicije. Naš je program jasan i nazova se program ‘4 koraka’ – nema prodaje, narodna pravda, banke za narod te Hrvatska kao zelena oaza – kazao je Ivan Bužanić, nositelj liste u III. izbornoj jedinici.

– Ne želimo prodaju naših šuma, otoka i ravnicam nema prodaje državne imovine, nema nove privatizacije. Borit ćemo se za izmjenu ovršnog zakona, reformu pravosuđa, želimo da svi lopovi odu u zatvore te da im se oduzme ono što su nečasno stekli. Također, Hrvatska narodna banka mora biti u službi naroda, a ne stranih interesa. Narodu se treba vratiti sve što su banke od njega nepošteno uzele. Također, potrebno je poticati ekološku proizvodnju, a razvoj temeljiti na obnovljivim izvorima energije – samo su neki od dijelova izbornog programa koalicije Nema prodaje.

Iako kako su i sami istaknuli nemaju veliki budžet za financiranje kampanje, trude se te vjeruju kako će upravo njima birači dati svoje povjerenje s obzirom da će raditi za za njihovu dobrobit.

– Zalagat ćemo se za podizanje minimalne neto plaće na 3500 kuna, ali i bolji standard umirovljenika. Trudit ćemo se ukinuti obveznu HRT pretplatu, a želimo i drastično smanjiti plaće i privilegije saborskih zastupnika te financiranje političkih stranaka iz državnog proračuna – istaknuto je.

Smatraju kako Hrvatska već 25 godina živi u prividnoj demokraciji.

– Hrvatska nije demokratska država već se odigrava demokratski igrokaz već četvrt stoljeća. Kod nas vlada jedna partija sa svoje dvije frakcije – SDP-om i HDZ-om koji nam serviraju iluziju demokracije. Ljudi stoga moraju shvatiti koliko je važno izaći na izbore – rekao je Dino Vrandečić iz ORaH-a.

Smatraju kako predizborne ankete također služe obeshrabrivanju neodlučnih birača, ali nadaju se određenom broju mandata.

– Bit ćemo zadovoljni s tri do četiri mandata, iako nam ankete ne idu u prilog. Ipak, mi ćemo se nastaviti boriti bez obzira na rezultat! – zaključili su.

III. izborna jedinica

1. Ivan Bužanić, dipl. inf.

2. Saša Stanislav Horvath

3. Dražen Hrain, dipl. ing.

4. Goran Deželić

5. Marija Dodlek

6. Dino Vrandečić

7. Bojan Jurković

8. Mladen Popović

9. Matea Ivanček

10. Mira Strnad Horvatić

11. Jadranka Plantak

12. Ana Čolja

13. Miodrag Habulan

14. Tena Bosilj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije