Ministar Darko Horvat susreo se s varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Varaždin i Obrtničkom komorom Varaždinske županije, Ministarstvo poduzetništva i obrta organiziralo je susret s poduzetnicima gdje su zainteresirani mogli postavljati pitanja tehničkom ministru poduzetništva Darku Horvatu.

O važnosti takvog susreta progovorio je tehnički ministar Horvat.

– Ministarstvo poduzetništva je tokom ove godine otvorilo osam javnih poziva. U pripremi su još dva koja ćemo otvoriti, siguran sam, u mandatu ove tehničke vlade. Svaki natječaj, prije nego što smo ga otvorili, sjeli smo s poduzetnicima i u iscrpnoj javnoj raspravi dobili povratne informacije što njih u jednoj takvoj metodologiji smeta. S tom sam namjerom i danas ovdje – rekao je Horvat.

Osim što je bilo riječi o ostvarenom, pričalo se i o planovima za budućnost.

– Uz to što smo jedan set javnih poziva već objavili, ovdje smo polemizirali o projektu koji je vezan za komercijalizaciju inovacija, o novom projektu kojim ćemo poticati izgradnju potpornih institucija, kao što su poduzetnički inkubatori i poduzetnički centri.

Posebno se ministar osvrnuo na projekt E-impuls.

– Jako puno smo danas govorili i o nedavno otvorenom natječaju E-impulsu, koji se po prvi puta ove godine financira sredstvima Europske unije, dakle, nismo mogli biti, kako to volim reći, slobodni strijelci, te oblikovati po vlastitom nahođenju, već smo morali raditi prema uputama Europske unije. Mislim da smo danas dobro objasnili poduzetnicima što oni moraju učiniti kako bi se što lakše prijavili na tu aplikaciju – zaključio je Darko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije