Sukob u Varaždinskim Toplicama: Prstec optužio Štefanić za ‘kupovanje medija’

U povodu Dana grada Varaždinskih Toplica danas, 12. kolovoza, je u prostorima kinodvorane održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Prigodnim govorima okupljenih uzvanika podsjetilo se na važnije događaje u proteklih godinu dana, a svečanost je iskorištena i za dodjelu nagrada istaknutim pojedincima, udrugama i tvrtkama.

Predsjednik Gradskog vijeća Franjo Prstec (HDZ) čestitajući Dan grada naglasio je bogatu prošlost Varaždinskih Toplica od Antike do danas. Nakon toga je gradonačelnici Goranki Štefanić i njezinim vijećnicima pokazao žuti karton.

– Davanje žutog kartona odluka je oporbenih vijećnika kojom smo simbolično željeli pokazati da nam je dosta nebuloza i laži koje gradonačenica stalno iznosi javnosti! Odluke za dobrobit grada i građana ne možemo pomaknuti s mrtve točke, a gradonačelnica sklapajući medijske ugovore manipulira medijima koji potom prenose onako kako ona kaže! Putem medija obmanjuje javnost – rekao je Prstec i dodao.

– Gradonačelnica je tvrdoglava, ne slažemo se ni po kojem pitanju. Vijećnici iz oporbenih redova su gospodarstvenici većinom, dok su vladajući uhljebi i rade kako im ona kaže. Protivimo se mazanju očiju javnosti, stoga smo davanjem žutog kartona pokazali što mislimo.

U svom govoru na svečanoj sjednici Štefanić nije uzvratila na prethodne neprimjerene riječi predsjednika Gradskog vijeća Prsteca, već je pozvala sve odgovorne u Gradu da zajednički usmjere snaga prema radu za dobrobit Toplica.

– Nisam očekivala takav govor predsjednika Vijeća, naoročito ne na svečanoj sjednici, ali ne možemo nekome zabraniti da govori. Smatram kako ne možete željeti dobro svome gradu umanjivanjem onoga što je dobro učinjeno. Ne možete tvrditi kako želite njegov napredak ako zatvarate oči pred ostvarenim, samo zašto što je to netko drugi učinio – istaknula je te komentirala tvrdnje kako manipulira medijima.

– Ugovore s medijskim kućama imamo sklopljene kako bismo građanima i turistimaprezentirali ono što radimo građanima, ali i turistima, a ne radi moje samopromocije. Ne smatram da kupujem medije jer su oni nepristrani. To nisu plaćeni tekstovi, mediji sami dolaze na događanja koja žele popratiti – rekla je i zaključila kako ‘je sve stoički podnijela stoga je uspješna žena u politici’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije