Alen Kišić i Hrvoje Kovač predavači na projektu Udruga mladih

U Varaždinu je proteklih tjedan dana boravilo 36 mladih ljudi u sklopu programa Erasmus+. Riječ je o projektu Empower yourself kojeg financira ga Europska komisija, a vrijednost je gotovo 15 tisuća eura. U Varaždinu su tako u Hotelu Turist kao sudionici projekta boravili predstavnici organizacija mladih i za mlade iz Malte, Poljske, Italije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

Tema projekta je poticanje zapošljavanja mladih, s posebnim akcentom na samozapošljavanje, a sve kroz neformalno obrazovanje i razmjenu iskustava. Hrvatski partneri na projektu su Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave koja nastavlja sa svojim međunarodnim aktivnostima i uspješnim povlačenjem sredstava iz fondova EU, a provedbi projekta priključila i udruga Vakuum iz Varaždina što je odličan primjer kvalitetne suradnje organizacija mladih iz naše županije.

Kao vanjskog gosta predavača za ovaj projekt iz ovih su dviju udruga pozvali predsjednika Gradske organizacije SDP-a Grada Varaždina i zamjenika župana Alena Kišića koji je održao predavanje na temu ‘Politika i mediji’.

Kako su istaknuli organizatori, Kišić je kao političar u svom radu uvijek iskazivao želju za suradnjom i s udrugama i s mladim ljudima općenito, a s obzirom da je inače predavač na Veleučilištu Vern i ima iskustva rada sa studentima i mladim ljudima, bio je logičan izbor za gosta predavača iz svijeta politike.

– Drago mi je što su me kolege iz NUM-a i Vakuuma pozvale i ukazale čast da se obratim mladim ljudima iz 6 zemalja. Uvijek se veselim suradnji s mladim ljudima, a moram istaknuti kako su NUM-ovci i Vakuum-ovci na ovaj način još jednom pokazali da su pravi promotori našeg kraja. Dokaz je to da znaju kako dobiti europske projekte i to na ovako korisnom projektu koji potiče samozapošljavanje kao direktan oblik zapošljavanja mladih ljudi. Mi ćemo kao stranka u našem programu s kojim ćemo izaći na sljedeće lokalne izbore itekako voditi računa o mladim ljudima i ponuditi konkretne programe. To je razlog više zašto sam jako zadovoljan i počašćen pozivom mladih kolega – istaknuo je predsjednik varaždinskog SDP-a Alen Kišić.

Zanimljivo je da Kišić ipak nije bio jedini političar koji je bio dio ovog projekta. Naime, u njemu su, ali ne u ulozi političara, sudjelovali i najmlađi zastupnik u Državnom zboru Republike Slovenije Andrej Čuš i zamjenik gradonačelnika Lepoglave i predsjednik tamošnjeg SDP-a Hrvoje Kovač. Oni su s kolegama razmijenili iskustva o ovakvim projektuma s obzirom da su i sami dugogodišnji aktivisti udruga mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije