Štromar će ministru predložiti konkretno rješenje o sufinanciranju prijevoza

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar u četvrtak, 7. srpnja, zajedno sa srednjoškolcima i ostalim građanima, doći će autobusom pred Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno ministru Predragu Šustaru.

> U organizaciji mladih HNS-a održan prosvjed za sufinanciranje prijevoza učenika

> Štromar vladajućima uputio pismo s prijedlogom načina subvencioniranja prijevoza

Dolazak je predviđen kako bi mirnim okupljanjem ukazali na propust oko sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce te kako bi ministru Šustaru uručili konkretno rješenje, odnosno Odluku o sufinanciranju prijevoza za sve redovite učenike srednjih škola u Hrvatskoj koja je spremna za realizaciju.

– Svi dosadašnji pokušaji da ministru Šustaru pomognemo u pronalaženju načina za osiguravanje sredstva za nastavak sufinanciranja prijevoza za učenike, kao i brojni razgovori, pozivi, molbe i javni apeli nisu očito imali nikakav pozitivan ishod ni rješenje, te smo odlučili ministru Šustaru doći osobno u Ministarstvo te mu uručiti Odluku koju ova tehnička Vlada treba na narednoj sjednici samo prihvatiti. Ne možemo dopustiti da nemar i neodgovornost sad već tehničke Vlade izravno utječe na ionako loš standard naših građana, kao što ne možemo dopustiti ni neizvjesnost za roditelje srednjoškolaca u cijeloj Hrvatskoj – stoji u obrazloženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije