Tri godine Hrvatske u EU: ‘Plaće su nam sve manje, a radi se više nego prije’

Republika Hrvatska na današnji je dan prije tri godine postala punopravna članica Europske Unije. Povodom te godišnjice upitali smo naše sugrađane se što promijenilo, što misle o Brexitu te treba li i Hrvatska slijediti taj put.

Nenad Bakliža

– Mislim da se ništa nije pomaknulo na bolje. Mi smo sluge EU i njihovih birokrata. Oni kontroliraju situaciju i nije im u interesu da mi pokrenemo proizvodnju, jer bi njima pokvarili izvoz. Plaće su porasle samo u Zagrebu, a naša regija je uskraćena. Mislim da se Hrvatska može ugledati na Britance te, da ima malo sposobnije, ljude na vlasti, mogla biti nova Švicarska.

Mario Vrabec

– Smatram da nije bolje. Sve je ostalo isto, plaće su manje i više se radi nego prije. Što se tiče Brexita, mislim da Hrvatska ne bi trebala tako postupiti.

Karlo Merkaš

– Danas je bolje nego prije par godina i mislim da stvari idu u pozitivnom smjeru. Što se tiče Brexita, mislim da su se Britanci zeznuli što odlučili napustiti Europsku Uniju.

Nenad Maleš

– Bolja je situacija, tržište je veće i otvorenije. Nažalost, loša strana je što se rad povećao, a plaće su ostale iste. Još uvijek nemamo europske standarde, ali smatram da će u budućnosti biti bolje.

Lorena Kumek

– Sve je isto kao i prije par godina. Obećavala su se brda i doline, međutim ništa se nije promjenilo. Puno mladih odlazi i to je pogubno za našu državu.

Maja

– Nisam bila dugo godina u Hrvatskoj, živjela sam vani. Ipak sam malo razočarana s trenutnom situacijom kod nas. Što se tiče članstva u EU, nama nije bilo bolje ni prije, ni sad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije