‘Buseki’ za 2,99 kuna ipak će voziti Varaždince, Habuš odustao od kupnje kioska

Iz trećeg pokušaja danas je varaždinsko Gradsko vijeće prihvatilo rebalans proračuna, kojim su, između ostalog, osigurana sredstva u iznosu od 314.000 kuna za subvencioniranje gradskog prijevoza. Također je donijeta odluka o potpisivanju koncesije za prijevoz putnika s tvrtkom Vincek.

Sjednicu je pratio prosvjed građana koji je održan na Korzu ispred Gradske vijećnice, kojim su građani pokušali ‘nagovoriti’ vijećnike da prihvate rebalans koji je preduvjet za to da prijevoz zaživi.

> Pritisak na oporbu? Prosvjed građana zbog ‘buseka’ u režiji HNS-a

Koncesija će biti potpisana s tvrtkom Vincek, koji je ponudio cijenu prijevoza od 2,99 kuna, za razliku od Presečki grupe, koja se na natječaj bila javila s cijenom od 7 kuna po vožnji.

U prva dva pokušaja rebalansa izvršna gradska vlast Gorana Habuša nije uspjela osigurati dovoljno ruku u zraku, rebalans je ‘padao’ na spornom prijedlogu kupnje kioska tvrtke Zlatno zrno kod Studentskog doma.

Habuš je danas napokon odustao od inzistiranja na toj kupnji, prihvativši amandman Hrastovog vijećnika Krunoslava Bureka. On je tražio da se 115.000 kuna predviđenih za kupnju kioska prenamjeni i iskoristi za zamjenu dotrajalog azbestnog pokrova na zgradi dječjeg vrtića u Koprivničkoj ulici.

Gradonačelnik je prihvatio taj amandman, a Gradsko vijeće nije prihvatilo amandmane vijećnika Zlatana Avara i Željka Bunića.

Ipak, kako je rekao Habuš, prijedlog odluke o kupnji kioska ponovno će naći svoje mjesto na sljedećim sjednicama Gradskog vijeća, jer ne vidi racionalan razlog da se taj aranžman sa Zlatnim zrnom ne realizira.

U trenutku izglasavanja rebalansa proračuna u vijećnici je bilo prisutno 18 vijećnika (od ukupno njih 25), dok ih je na početku sjednice bilo 20. Naime, prije glasovanja Bunić i Avar napustili su sjednicu.

Zanimljivo je da je naposljetku, nakon što je Habuš (privremeno) odustao od kupnje kioska, i HDZ podržao proračun, tako da je svih 18 ruku bilo u zraku kada se o rebalansu glasovalo.

Naime, u uvodnom dijelu sjednice HDZ-ova Otilija Cvetko postavila je pitanje opstruira li gradonačelnik možda namjerno izglasavanje vlastitog prijedloga rebalansa proračuna, prebacujući odgovornost na leđa oporbe. Evo kako je to obrazložila…

– Nevjerojatno je da riskirate prijevoz busekima zbog kupnje jednog kioska – rekla je Cvetko, insinuirajući da Habuš nastoji pogodovati Presečki grupi, u kojoj radi njegova supruga, tako da neizglasavanjem proračuna dođe do situacije da ne može potpisati koncesijski ugovor s tvrtkom Vincek.

No, naposljetku, prihvaćanjem Hrastovog amandmana i odustajući od kupnje kioska, gradonačelnik je, po svemu sudeći, odbacio utemeljenost takvih insinuacija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije