Stričak: Dan državnosti sam obilježio dostojanstveno s kolegama braniteljima!

S obzirom na prozivke gdje su saborski zastupnici bili, točnije, zbog čega nisu bili na Svečanoj sjednici Hrvatskog sabora, HDZ-ov zastupnik Anđelko stričak poslao je priopćenje u kojem je pojasnio razloge izbivanja.

– Obavještavam Vas da sam Dan državnosti obilježio na Dinari, kao izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora akademika Želja Reinera. Naime, u organizaciji Udruge veterana 7. gardijske brigade ‘Puma’ na Dan Državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, na jednom od najviših vrhova planine Dinare, Velikoj Duvjakuši (1709 metara) obilježena je pogibija 31 i nestanka jednog pripadnika ove slavne gardijske brigade.

Tijekom 1994. i 1995. godine ‘Pume’ su boravile na planini Dinari i s nje kretale u oslobodilačke akcije ‘Zima 94’, ‘Skok 1’ i ‘Ljeto 95’. Te su akcije bile svojevrsna priprema za vojno-redarstvenu akciju ‘Oluja’. U iznimno teškim vremenskim uvjetima i u stalnim borbama s neprijateljem, na Dinari je poginuo 31 pripadnik 7. gardijske brigade ‘Puma’, a jedan se još uvijek vodi kao nestali. U spomen na njih, članovi Udruge veterana ‘Puma’ 25. lipnja 2012. godine na Velikoj Duvjakuši otkrili su spomenik kako bi sačuvali trajno sjećanje na doprinos Sjevera Hrvatske u stvaranju slobodne i neovisne nam Domovine.

Počast Pumama odali su i u ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović brigadni general Zdravko Jakop, u ime ministra branitelja Tome Medveda, zamjenik Ivan Vukić i pomoćnik Miroslav Cindrić, predstavnici Udruge 7. gardijske brigade ‘Puma’ predvođeni Robertom Pujom, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi predvođeni Dražimirom Jukićem, predstavnici 4. gardijske brigade ‘Pauci’, 126. brigade HV, te predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Osobno smatram da sam najvažniji državni blagdan obilježio dostojanstveno s kolegama hrvatskim braniteljima – zaključio je Stričak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije