U organizaciji mladih HNS-a održan prosvjed za sufinanciranje prijevoza učenika

Prosvjed ‘Jednaka šansa za sve’ u organizaciji mladih Hrvatske narodne stranke Varaždinske županije održao se danas u jutarnjim satima kod varaždinskog autobusnog kolodvora. Počevši u 6 sati i 45 minuta prosvjednici su razvili transparente i dijelili materijale prolaznicima.

Iz vrha HNS-a tako su na prosvjed stigli župan Varaždinske županije Predrag Štromar i zamjenik župana Alan Košić, pa gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, a pridružili su im se i koalicijski partneri – SDP-ovi Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, i Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave.

Poruke na transparentima bile su: ‘Želimo zemlju jednakih šansi za sve’, ‘Imamo pravo na obrazovanje’, ‘Premijeru Orešković vama je mjesto u Kanadi, ne nama’, ‘Ministre, zašto je jednosmjerna karta do Njemačke jeftinija od školske’ te ‘Donesite odluku o prijevozu prije odluke o raspadu Vlade’.

Teško je procijeniti broj prosvjednika s obzirom da je prosvjed bio organiziran na mjestu kojim srednjoškolci prolaze na putu prema školi, a često na istom mjestu čekaju kolege koji dolaze drugim autobusima.

– Na jesen nam slijedi veliki problem, naime, ukida se sufinanciranje prijevoza učenika iz Varaždinske županije. Cijena karata bit će tako i do 1300 kuna – kazao je Alen Grabar, županijski predsjednik mladih HNS-a i potpredsjednik mladih HNS-a na državnoj razini.

S njim se složio i Matija Zemljačanec, predsjednik mladih HNS-a na nacionalnoj razini.

– Treba se ići u sufinanciranje i u potporu srednjoškolcima kod kupnje karata. Naš stav je da Vlada mora donijeti konkretne odluke prije samog raspuštanja – dodao je Marko.

I župan je iznio svoje viđenje razloga prosvjeda.

– Za sad je cijena karte za srednjoškolce 100 kuna mjesečno, no za jesen ne postoji odluka. Želimo da Vlada Republike Hrvatske donese odluku kojom bi se osigurala sredstva. Cijenu karte od 1300 kuna ne možemo dozvoliti ni kao političari, ni kao građani, ni kao roditelji – zaključio je Predrag Štromar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije