Robert Maček i dalje na čelu Gradske organizacije HDZ-a Lepoglave

Dosadašnji predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Lepoglave, Robert Maček, ostaje i naredne četiri godine na toj funkciji. Naime, na održanoj izbornoj Skupštini stranke, Robert Maček ponovno je, dobivši 63 glasa od ukupno 77 izaslanika, izabran za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Lepoglave. Njegov protukandidat – Drago Kramarić, dobio je glasove 14 izaslanika, piše Lepoglava.Net.

Robert Dukarić, Alen Mađar i Nenad Novak izabrani su za potpredsjednike, Mario Galinec za tajnika, a Vera Funda za rizničara gradskog HDZ-a Lepoglave.

Na Skupštini su izabrani i članovi Gradskog odbora i Nadzornog odbora stranke.

U Gradski su odbor ušli Tomo Jakop, Robert Dukarić, Mario Galinec, Stjepan Prašnički, Alen Mađar, Josip Čelig, Vera Funda, Ivan Šantalab, Ivan Kujavec,Tomislav Funda, Nenad Novak, Franjo Ribić, Branko Musulin, Tonko Županić i Zdravko Škrbec.

Josip Pintarić, Sabina Hunjek i Ivan Sukreški novi su članovi Nadzornog odbora.

U izvješću o radu Gradske organizacije u proteklom mandatnom razdoblju, podnesenom na Skupštini, istaknuto je da je HDZ na lokalnim izborima 2013. godine osvojio 26,67 posto glasova odnosno četiri mandata u Gradskom vijeću u kojem ima mjesta predsjednika i potpredsjednika.

Nadalje, istaknuto je da je na izborima za Europski parlament 2013. godine HDZ na području grada Lepoglave osvojio 29,41 posto, a godinu dana kasnije 38,37 posto glasova dok je kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu – Kolinda Grabar Kitarović, u prvom krugu izbora na području grada Lepoglave osvojila 37,62, a u drugom 46,92 posto glasova.

– Posebno bih naglasio rezultate izbora za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave, gdje je HDZ odnio pobjedu osvojivši 29 od 77 vijećničkih mandata te danas ima četiri predsjednika i šest potpredsjednika Vijeća mjesnih odbora. Ti rezultati svrstavaju nas u najjaču snagu u gradu Lepoglavi. Ovakav rezultat pokazuje da su i građani Lepoglave prepoznali HDZ kao stranku čiji kandidati skrbe o rješavanju problema u vlastitom susjedstvu te se zalažu za ravnomjeran razvoj svih krajeva na području grada Lepoglave – istaknuo je Maček dodavši da je HDZ grada Lepoglave danas konsolidirana stranka te da joj je u gradu vraćen ugled i prepoznatljivost.

– I nadalje ćemo se zalagati za ostvarenje boljih gospodarskih, komunalnih i životnih uvjeta ravnomjernim razvojem svih gradskih područja grada Lepoglave, u čemu ćemo imati punu potporu s državne razine. HDZ grada Lepoglave spreman je već danas preuzeti odgovornost za obnašanje vlasti u gradu – poručio je novi – stari predsjednik Maček te pozvao sve nazočne da zajedničkim snagama krenu po pobjedu na idućim lokalnim izborima 2017. godine, piše Lepoglava.Net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije