Čačić o ‘Konzultantici’: ‘Za obične smrtnike 2500 eura je velik iznos’

Premijer Tihomir Orešković preuzet će odgovornost za sudbinu Ine. Formirat će tim koji će pratiti arbitražu, ali i početi razgovore s Mađarima.

– Mislim da je mudro da sjednemo i počnemo pregovarati, da vidimo što je u najboljem interesu Hrvatske – izjavio je Orešković.

Iz MOL-a su poručili da pozdravljaju Oreškovićeve izjave, ističući kako im je oduvijek prioritet bio postizanje sporazuma s hrvatskom Vladom. Na ovakvu odluku premijera izravno je utjecao ugovor o poslovnoj suradnji Ane Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, i MOL-ova lobista Joze Petrovića o kojem je nedavno pisao tjednik Nacional.

Komentar cijele situracije dao je i saborski zastupnik te bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

On ističe da je dobro da netko preuzme odgovornost za pregovore Inu.

– U situaciji kada ne funkcionira sustav, brigu o Ini može preuzeti ili Orešković ili nitko. Očito je da u ovom trenutku ne postoji i najmanji izgledi da Hrvatska odustane od arbitraže – kazao je.

Smrtnici i nacija

Međutim, objašnjava Čačić, arbitraža ne eliminira potrebu za razgovorima i dogovorom. Upozorava da javna prepucavanja o sudbini Ine utječu na vrijednost tvrtke.

Komentirao je i aferu ‘Konzultantica’.

– Pomalo groteskno da je afera izbila zbog ugovora od 2500 eura mjesečno. Iako je riječ o velikom iznosu za obične smrtnike, dovoditi u pitanje zaštitu nacionalnih interesa zbog tog iznosa definira nas kao ‘kokošare’ – istaknuo je Čačić.

Međutim, politička šteta je nastala pa se stoga Karamarko mora izuzeti iz svih procesa vezanih uz Inu, dodao je Čačić.

Cijeli tekst pročitajte na Vecernji.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije