Načelnik Kostanjevac: ‘Romsko naselje pripada Općini Petrijanec, a ne Vinici’

Općina Vinica duboko suosjeća s obiteljima tragično stradale djece u naselju Roma u Strmcu. Međutim, načelnik Općine Vinica reagirao je na napise i izvještavanja u medijima koji su prenijeli informaciju kako se tragedija dogodila u naselju Donje Vratno na području Općine Vinica.

> U romskom naselju kod Strmca smrtno stradalo dvogodišnje i trogodišnje dijete

– Moram još jednom naglasiti da područje na kojem se nalazi naselje Roma teritorijalno ne pripada području Općine Vinica i nema nikakve veze s Općinom Vinica. Naime, to područje još 1997. godine izmjenama i dopunama Zakona o područjima županija, gradova i općina pripalo području Općine Petrijanec. Već smo više puta upozoravali na činjenicu kako je nečijim nepoznavanjem situacije na terenu, a time i neznanjem te administrativnom pogreškom naselju Roma dodijeljena adresa Donje Vratno – dio, a što ne može biti jer je naselje Donje Vratno samo jedno i ono pripada području Općine Vinica, a romsko naselje od tog je naselja udaljeno više od dva kilometra.

Iako je Područni ured za katastar Varaždin i službeno obavijestio sva javnopravna tijela o toj činjenici, opet dolazimo u situaciju da se netočnim informiranjem o mjestu nesretnog događaja, kod stanovnika naselja Donje Vratno izaziva osjećaj nelagode i nesigurnosti.

Stoga ovim putem još jednom molim da se prilikom izvještavanja naselje Donje Vratno na području Općine Vinica ne dovodi ni u kakvu vezu sa događajima na području naselja Roma koje se nalazi na području Općina Cestica i Petrijanec – izjavio je povodom tragičnog događaja Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije