Sastanak Štromara sa saborskim zastupnicima: Odazvali se svi osim Čačića

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je sastanak župana Varaždinske županije Predraga Štromara i njegovih suradnika sa saborskim zastupnicima s područja Županije.

Sastanku su se odazvali zastupnici Josip Križanić, Anđelko Stričak, Mario Habek, Božica Makar, Milorad Batinić, Robert Podolnjak te Ladislav Ilčić, osim zastupnika Radimira Čačića.

Na početku sastanka koji će postati uobičajena praksa, župan Štromar informirao je prisutne o projektima koje Županija provodi na području obrazovanja, komunalne infrastrukture te zdravstva.

– Prijevoz srednjoškolaca, besplatni udžbenici za srednjoškolce te besplatni prijevoz osoba starijih od 65 godina izravno utječu na poboljšanja i kvalitetu života naših stanovnika, od onih najmlađih do najstarijih. Također radimo i na projektu OB Varaždin obzirom da se radi o projektu od vitalnog značaja za cijelu regiju, imajući u vidu da je Opća bolnica Varaždin bolnica II kategorije, regionalnog karaktera i pruža zdravstvenu skrb za gotovo pola milijuna građana koji joj gravitiraju – rekao je župan te dodao kako je zastupnike izvijestio o mogućnosti izgradnje brze ceste prema Ivancu, Lepoglavi i Bednji.

Također je istaknuo kako projekt ‘Aglomeracije’ ide svojim tijekom dok je u vezi projekta baliranog otpada gradonačelnik Varaždina obavio razgovor s ministrom zaštite okoliša.

U konstruktivnoj raspravi pojedini zastupnici su dali određene sugestije u vezi projekata, no svi su se složili kako se zajedničkim snagama može napraviti puno toga bez obzira na političku pripadnost.

Zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić su posebno naglasili važnost dogradnje kirurgije, dok se zastupnik Ladislav Ilčić osvrnuo na mogućnost uvođenja imovinskog cenzusa kod prijevoza srednjoškolaca te istaknuo kako je najvažnije da nitko od učenika ne bude oštećen jer svi imaju pravo na jednake uvjete obrazovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije