Habek: Milanovićeva pobjeda neće utjecati na odnose u gradskom SDP-u

Na unutarstranačkim izborima SDP-a održanim jučer, 2. travnja, uvjerljivo je, s čak 60 posto glasova, pobijedio Zoran Milanović te tako postao novi – stari predsjednik. Njegov najveći protukandidat bio je Zlatko Komadina koji je unatoč porazu čestitao Milanoviću na pobjedi.

– Jako sam zadovoljan rezultatima i smatram da je pobijedio puno bolji kandidat. Bez obzira na dugu i žustru kampanju, SDP je pokazao kako je najdemokratskija stranka u Hrvatskoj koja jedina organizira ovakav festival demokracije. Potpuno se slažem sa Zoranom Milanovićem da će stranka iz ovoga izaći jača te kako se pripremamo za ponovno upravljanje državom. Očito je da se HDZ i Most nisu snašli – komentirao je rezultate izbora Mario Habek, predsjednik Županijske organizacije SDP-a.

Iako je unutar varaždinske podružnice stranke bilo onih koji su podržavali Komadinu, Habek smatra kako to neće utjecati na odnose između njih.

– Demokracija je volja većine, a rezultat od 73 posto u županiji, a 64 posto u gradu Varaždinu jasan su pokazatelj kako je velika i čvrsta većina za Zorana, te očekujem kako ćemo nastaviti u tom smjeru. Činjenica da je Zoran Milanović održao svoj zadnji skup u Varaždinu, pokazatelj je da idemo u dobrom smjeru te da ćemo na lokalnim izborima imati značajnu ulogu uz snažnu podršku središnjice.

Iako je gradska organizacija SDP-a raspuštena, Habek je kazao kako će novo vodstvo biti odabrano uskoro.

– Tijela varaždinske gradske organizacije su raspuštena i uskoro će biti održani izbori za novo vodstvo koje će pripremiti i voditi stranku na lokalne izbore, koji će se održati iduće godine u svibnju. Na razini županije izbori će pak biti u redovnom roku, dakle šest mjeseci nakon lokalnih izbora.

Habek ipak nije želio komentirati zna li se tko su mogući kandidati za predsjednika gradske organizacije.

– Ne mogu komentirati kandidate do trenutka dok se ne raspišu izbori, krene izborni proces i sukladno pravilima pokaže iskaz interesa članica i članova za pojedine funkcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije