Glavna tema aktualca Županijske skupštine bila je zdravstvo

Glavna tema Aktualnog sata današnje sjednice Županijske skupštine bila je – zdravstvo. Vijećnici su županu postavljali pitanja vezana uz dugonajavljivane infrastrukturne projekte koji bi trebali biti provedeni na području županije te kadrove u zdravstvu.

Odgovarajući na pitanja vijećnika, župan Štromar je naglasio da je većina zdravstvenih projekata koji su trebali biti provedeni na području županije dovedeni u pitanje.

Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama je navodno ispao iz planova ministarstva zdravlja. Navodno je ispao i projekt Specijalne bolnice u Novom Marofu iako država mora osigurati samo 15 posto troškova budući da je 85 posto već osigurala Europska unija. Nadam se da ćemo u sljedećih nekoliko tjedana ipak uspjeti uvjeriti ministarstvo da se taj 34 milijuna kuna ipak provede – naglasio je župan.

– Što se pak tiče projekta dogradnje Opće bolnice Varaždin, mogu reći da je ministar zdravlja u aktualnoj Vladi jedini ministar s kojim imam komunikaciju. S njim i s njegovim pomoćnikom dogovaramo kako da reliziramo taj projekt. Situacija je poznata, projekt koji smo imali je izrađen 2006. godine, u međuvremenu je došlo do promjene zakona i po tom projektu više nije bilo moguće raditi. Moramo izraditi novi projekt i otvoriti novi javni natječaj i nadam se da ćemo u tome uspjeti. U međuvremenu, svi objekti varaždinske bolnice koji ne idu u dogradnju trebali bi biti obnovljeni u sklopu energetske učinkovitosti. Riječ je o projektima teškim oko 60 milijuna kuna – dodao je Štromar.

Vijećnica Mirana Kolarek Karakaš upozorila je međutim da pitanje infrastrukture nije jedino pitanje zdravstva na području županije i da bi trebalo više raditi na tome da se zadrže dobri zdravstveni kadrovi i da im se da prilika za razvoj karijera.

Štromar se složio s njom naglasivši da je to pitanje s kojim se mora pozabaviti i Savjet za zdravlje Varaždinske županije, a na kraju je prihvatio i prijedlog vijećnika Zvonimira Sabatija da se sazove tematska sjednica Županijske skupštine na temu zdravstva.

– Napravit ćemo takvu sjednicu, a pozvat ćemo i ministra da dođe i da s nama raspravlja o svemu tome. Prilagodit ćemo se njemu – poručio je župan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije