Avar: ‘Nedopustivo je isplatiti dividendu sudioniku u nezakonitim radnjama’

Nezavisni vijećnik Zlatan Avar uputio je prijedlog odgode sjednice Glavne skupštine TD Termoplin d.d. nakon što je jučer iznio tvrdnje da je određeni dio dobiti ostvaren nezakonitim radnjama.

> Sofisticirana krađa? Avar podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih u Termoplinu

> Habuš o Termoplinu: Zatražio sam hitno očitovanje nadležnog upravnog odjela

> Termoplin: Ako je kupac imao prigovor na cijenu, mogao je reklamirati u roku

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Za dan 31. ožujka 2016. godine zakazana je sjednica Glavne skupštine TD Termoplin d.d.. Na istoj će se raspravljati o godišnjem izvješću za 2015. godinu, uporabi dobiti, isplati dividende i imenovanju novih članova nadzornog odbora.

S obzirom na novo nastale okolnosti koje govore da je određeni dio dobiti ostvaren nezakonitim radnjama određenih članova društva, predlažem da se sjednica Glavne skupštine TD Termoplin d.d. odgodi do daljnjega. Ukoliko odgoda nije moguća, predlažem da se po otvaranju sjednice ista prekine te zakaže njen nastavak.

Tražim od Vas da kao Predsjednik skupštine, zajedno sa članovima Nadzornog odbora TD Termoplin d.d. koji zastupaju Grad Varaždin, pokrenete postupak povrata financijskih sredstava za koje je oštećen Proračun Grada Varaždina u razdoblju od 2014. do 2016. godine zlouporabom instituta javne nabave od strane TD Termoplin d.d.

Smatram nedopustivim da se raspravlja i donosi odluka o isplati dividende članu društva koji je bio aktivan sudionik u nezakonitim radnjama koje su oštetile Proračun Grada Varaždina. U novo nastaloj situaciji neodgovorno je imenovati nove članove Nadzornog odbora TD Termoplin d.d.

Novim, ali i sadašnjim članovima Nadzornog odbora koji zastupaju Grad Varaždin stojim na raspolaganju kako bih im pojasnio analizu koja je dovela do zaključaka koje sam iznio na jučerašnjoj konferenciji za novinare te predlažem što skoriji sastanak.

Analiza je je javno dostupna na servisu Scribd.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije